pin

5 secrete pe care trebuie să le știi înainte de a-ți cumpăra o bijuterie nouă

Autor: Andreea T.
5 secrete pe care trebuie să le știi înainte de a-ți cumpăra o bijuterie nouă

Despre faptul că bijuteriile reprezintă o extensie a personalității purtătoarei, am povestit în nenumărate rânduri. În cele din urmă, este vorba despre stil personal, preferințe și atitudine. Dar astăzi ne-am propus să îți dezvăluim care sunt principalele secrete pe care trebuie să le știi  înainte de a-ți cumpăra o bijuterie nouă. 

 

Moda vine și pleacă, trendurile se schimbă constant, însă există articole care nu se demodează niciodată, indiferent de sezon. Care sunt secretele de bază, atunci când vine vorba despre o investiție în accesorii? Îți spunem noi, în rândurile de mai jos. 

 

Verifică sursa pietrelor prețioase

 

Vrei să investești într-o bijuterie cu diamant sau cu altă piatră prețioasă? Nu de puține ori s-a întâmplat ca pietrele prețioase să fie doar simple copii ale originalului, așa că, înainte să cumperi un inel cu diamant, te sfătuim să faci un research și să te asiguri că bijuteria este, într-adevăr, originală. Extragerea ilegală a diamantelor conduce la vânzări ilegale de diamante, care, mai apoi, sunt vândute la preț redus, astfel încât să atragă vânzări. Cea mai bună metodă prin care poți verifica puritatea aurului este să identifici semnul distinctiv pe piesa pe care ești pe cale să o cumperi. Orice bijuterie are însemnată numărul de carate - 10K, 14K, 18K, 22K sau 24K, urmat de numărul ce indică puritatea aurului - 585-14K, 750-18K, 999-24K.

Alege bijuterii care te reprezintă

 

Atunci când vine vorba de stilul personal și preferințele în materie de bijuterii, noile colecții ale marilor designeri te pot influența să achiziționezi o bijuterie care poate nu te avantajează sau care nu rezonează cu stilul tău personal. Tocmai de aceea, recomandarea noastră este să-ți urmezi propriul stil și să nu porți o piesă doar pentru că este în trend. 

 

 

Urmează-ți stilul personal

 

Care este stilul vestimentar care te definește? Ce ținute predomină în dressing-ul tău? Ești adepta pieselor clasice sau preferi să fii nonconformistă? Porți un singur accesoriu, atunci când îți creezi outfit-ul sau combini mai multe bijuterii? Abia după ce îți răspunzi la aceste întrebări, poți alege o bijuterie nouă. În felul ăsta, poți fii convinsă că vei face cea mai bună alegere. 

 

 

Verifică greutatea bijuteriilor

 

Costul și durabilitatea unei bijuterii sunt în strânsă legătură cu greutatea acesteia. Mai exact, cu cât are mai mult grame o bijuterie din aur, cu atât mai scumpă va fi, automat. De asemenea, piesele din aur care cântăresc mai mult sunt mult mai rezistente și durabile, astfel că le poți purta frecvent. Dar să nu uităm nici că prețul unei bijuterii din aur este în strânsă legătură cu numărul de carate al acesteia. 

 

Configurarea bijuteriei

 

Înainte să achiziționezi o bijuterie, este important să fii atentă la configurarea acesteia și să te asiguri că executarea modelului este impecabilă, fără imperfecțiuni la încheietura bijuteriei, fără suprapuneri și fără zgârieturi. 

 

Suntem aici ca să te inspirăm în alegerea bijuteriei perfecte. Calitatea, eleganța și designul unei bijuterii de calitate dăinuie dincolo de trendurile sezoniere și va aduce întotdeauna strălucire și fericire pe chipul celei care o poartă. 

 

Articole similare:

Idei de cadouri de Paște pentru toți cei dragi

Idei de cadouri de Paște pentru toți cei dragi

  Paștele înseamnă speranță și liniște sufletească și ne prilejuiește răgazul de a ne reconecta cu noi înșine, dar și de a ne bucura de magia acestei sărbători alături de oamenii dragi sufletului nostru.  Dacă vrei să...

Două metode prin care pot fi personalizate bijuteriile din aur

Două metode prin care pot fi personalizate bijuteriile din aur

Dacă stăm de vorbă cu mamele noastre, descoperim că poartă inelul de logodnă de ani buni, iar el continuă să arate impecabil. Cu alte cuvinte, aurul reușește să treacă proba timpului cu grație, acesta fiind și motivul principal pentru care îl alegem...

Ce accesorii să porți la un festival de muzică?

Ce accesorii să porți la un festival de muzică?

Vara e vremea festivalurilor de muzică. Untold, Neversea, Saga sau Tomorrowland sunt doar câteva nume care te fac să vibrezi de emoții când le auzi. Dar ce e un festival fără o ținută excentrică și accesorii pe măsură?   Scopul tău este...

Bijuterii pentru cupluri. Ce semnifică și ce modele să alegi

Bijuterii pentru cupluri. Ce semnifică și ce modele să alegi

Reprezentantele sexului frumos iubesc bijuteriile, iar acesta nu mai este un secret pentru nimeni. Însă accesoriile nu sunt un apanaj doar al feminității absolute, astfel că și bărbații pot purta, cu ușurință, anumite bijuterii și să nu uităm faptul...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

Loading...