pin

Bijuterii din aur cu perle naturale vs. perle de laborator: Cum să faci diferența între ele?

Bijuterii din aur cu perle naturale vs. perle de laborator: Cum să faci diferența între ele?

Bijuterii din aur cu perle sau, cum ne place să le numim, bijuteriile perfecte pentru ocazii speciale la care participi. Strălucirea perlelor sidefate și a aurului de 14 karate se întâlnesc și conferă eleganței o nouă definiție ori de câte ori le porți. Dar cum faci diferența între bijuterii din aur cu perle naturale de cultură și cele cu perle de laborator? Despre acest aspect vom vorbi în rândurile ce urmează.

Perle naturale de cultură vs. perle de laborator

 

Pentru a face diferența între bijuteriile din aur cu perle naturale și cele cu perle artificiale este suficient să le studiezi forma. Vei înțelege și mai bine importanța acesteia odată ce afli cum iau naștere perlele sălbatice

 

Perlele naturale se formează când un obiect microscopic străin, precum particulele de nisip, pătrunde în interiorul cochiliei moluștelor. Procesul de formare începe atunci când stridiile, midiile sau scoicile acoperă corpul străin cu sidef, iar razele de lumină îl irizează. Astfel se obține acea strălucire desăvârșită a perlelor, pentru care sunt recunoscute. În acest caz, perlele vor avea o formă neregulată, suprafață sidefată și o culoare gălbuie. 

 

Spre deosebire de perlele naturale, cele artificiale au o formă sferică perfectă, cu o suprafață clară și aspect uniform. Culorile variază în funcție de preferințele purtătoarelor, dar cele mai des întâlnite sunt perlele albe. 

 

Prețul reprezintă un alt aspect care diferențiază bijuteriile din aur cu perle naturale față de cele cu perle de laborator. Luând în considerare durată de formare a perlelor naturale (care poate ajunge și până la 10-20 de ani), prețul unor astfel de bijuterii va fi direct proporțional cu valoarea perlelor.  

 

Simboluri și semnificații ale bijuteriilor din aur cu perle 

 

Indiferent de tipul de perlă pe care îl alegi, semnificațiile lor te vor face să le porți cu mândrie de fiecare dată. Legendele mitologice ne amintesc că perlele sunt simbolul purității, a inocenței, fiind asociate cu lacrimile îngerilor sau a nimfelor. Se spune că atunci când Afrodita, zeița frumuseții, ieșea din mare picăturile de apă de pe corpul său se transformau în perle. 


cercei-aur-14k-perle-laborator-cs2842-69382

 

Cum să porți bijuterii din aur cu perle? 

 

Există multe combinații de outfit pe care să le accesorizezi cu bijuterii din aur cu perle, de la cele casual,  până la cele extrem de elegante. Dar printre preferatele noastre se numără rochiile de seară negre sau roșu aprins care contrastează cu strălucirea perlelor. Poți purta un set complet de bijuterii din aur cu perle sau un singur accesoriu în jurul căruia să se concentreze întreaga ținută. 

Evită însă să asortezi bijuteriile cu perle și ținutele excentrice cu paiete pentru a nu crea un look prea încărcat. 

În categoria bijuteriilor cu perle de pe site vei găsi modele inedite din aur de 14 karate care să te inspire să te simți și mai frumoasă.

Articole similare:

5 bijuterii esențiale pe care fiecare femeie trebuie să le aibă

5 bijuterii esențiale pe care fiecare femeie trebuie să le aibă

Vine o vreme când te îndrăgostești iremediabil de bijuteriile din aur. În acel moment știi că feminitatea și eleganța te vor urmări la orice pas timp îndelungat. Bijuteriile sunt mai mult decât o pasiune. Sunt dovada că te iubești...

Ce bijuterii din aur 14K porți în vara lui 2022?

Ce bijuterii din aur 14K porți în vara lui 2022?

E vară și în atelierul AEC. Cu modele noi, făurite cu suflet și din iubire pentru arta frumosului. Pentru că DA, bijuteriile din aur chiar sunt adevărate opere de artă, care înnobilează orice purtătoare.    Totuși, ieșim puțin...

3 motive pentru care să oferi cadou bijuterii din aur

3 motive pentru care să oferi cadou bijuterii din aur

Știm. E greu să oferi un cadou care să îi surprindă pe cei dragi. Sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, de la persoana căreia îi oferi cadoul până la lucrurile care îi plac și ocazia cu care îi este...

Totul despre Black Friday. Ce este, ce înseamnă și cum a apărut

Totul despre Black Friday. Ce este, ce înseamnă și cum a apărut

Tu ce faci de Black Friday 2020? Noi îți propunem să fii cu ochii pe pagina noastră, pentru că ți-am pregătit surprize cu duiumul și nu mică îți va fi mirarea când vei descoperi întreaga selecție de bijuterii, la prețuri de...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

WhatsApp
Loading...