WhatsApp

Cosul de cumparaturi

Nu aveti produse in cos.

Bijuteriile, între superstiții și semnificații

Bijuteriile, intre superstitii si semnificatii

Există foarte multe credințe legate de bijuterii și de semnificațiile pe care acestea le au. Din aur, din argint ori din alte materiale prețioase, bijuteriile au fost asociate, de-a lungul timpului, fie cu un simbol al norocului, fie, dimpotrivă, le-au fost atribuite semnificații negative și sunt considerate adevărate surse de ghinion. 

Iată câteva dintre cele mai interesante superstiții despre bijuterii și cum ar trebui să le porți, dacă vrei să ai noroc!

Important este să fim atenți la particularitățile acestora și să ne bucurăm de încărcătura lor spirituală și vibrațională. 

 

Bijuteriile cu perle. Pe cât de delicate și de elegante, pe atât de controversate

Ușor de accesorizat și de purtat, perlele sunt considerate cele mai elegante și delicate bijuterii și reprezintă o alegere pe cât de clasică, pe atât de feminină.

Zeci de legende și de mituri circulă în jurul perlelor și, în orice colț al lumii, acestea au o însemnătate aparte, de la puritate și înțelepciune, până la ghinion și multe lacrimi. 

Se spune că, dacă o mireasă poartă bijuterii cu perle în ziua nunții, va lăcrima mult, fiind aducătoare de suferință. În schimb, un copil care primește perle, va avea o viață lungă și fericită. 

De aceea, dacă îți dorești să porți un colier realizat din perle, în ziua nunții, ar fi bine să alegi unul ce imită această bijuterie, și nu perle autentice.

 

Bufnița, simbol al abundenței financiare

Bufnița este considerată simbol Feng Shui al cunoașterii și al înțelepciunii și, mai mult decât atât, legenda spune că o bijuterie ce ia forma acesteia atrage după sine confortul financiar și un sentiment de siguranță deplină. 

Așadar, atunci când vrei să dăruiești ceva simbolic, alege o bijuterie cu bufniță. Posesorul își va îmbunătăți situația financiară. 

 

Și cerceii au o încărcătură emoțională aparte 

Purtați foarte aproape de ochi, se spune că cerceii țin deochiul departe, iar cei din aur aduc faimă și noroc, în timp ce cerceii din argint te apără de necazuri și de ghinion. 

Mai mult decât atât, aflăm că cerceii cu diamante te protejează de gurile rele și îți îmbunătățesc vederea, iar cerceii cu rubine alungă durerile.

Cerceii se poartă, întotdeauna, câte doi, iar dacă pierzi unul dintre ei, este semn că poți pierde o persoană dragă sau poți atrage sărăcia. 

 

Mituri și superstiții privind bijuteriile din argint 

Încă din Epoca Medievală, argintul a fost asociat cu o serie de puteri magice. Astfel, umblă mitul conform căruia bijuteriile din argint îți pot spune dacă te vei căsători în viitorul apropiat, iar un inel realizat din argintul unei monede poate vindeca bolnavii de epilepsie. 

Totodată, cei care găsesc pe stradă o bijuterie ori o monedă din argint vor avea o viață liniștită, însă nu foarte îmbelșugată, tocmai pentru că argintul simbolizează lumea spirituală și liniștea sufletească, în timp ce aurul simbolizează luxul, lumea materială. 

 

Elefantul, simbol al puterii și al inteligenței  

Simbol Feng Shui pentru echilibru, putere și fertilitate, elefantul reprezentat pe bijuterii este un semn de bun augur, oferind protecție asupra familiei. Legenda spune că, înainte de nașterea lui Buddha, mama acestuia a visat un elefant alb, motiv pentru care, în prezent, acesta s-a transformat în simbol al fertilității. 

Descoperim că bijuteriile, pe lângă aspectul absolut încântător, vin la pachet cu o serie de superstiții. Totul este să le alegem pe cele care ne reprezintă cel mai bine și să ținem cont, pe alocuri, de anumite aspecte. 

 

 

Despre diamante: detalii mai puțin cunoscute

Despre diamante: detalii mai puțin cunoscute

De ce sunt diamantele atât de apreciate? Pentru că fiecare este unic, iar acest lucru este dat de „harta” celor patru caracteristici. Fiecare diamant are o tăietură specifică, o culoare și anumite imperfecțiuni care îl fac să...

Cum îți alegi cerceii în funcție de tunsoare și de coafură

Cum îți alegi cerceii în funcție de tunsoare și de coafură

Cu siguranță te numeri printre femeile care își aleg bijuteriile în funcție de outfit-ul pe care îl poartă, iar integrarea ținutei în situația în care te afli este un must. Ei bine, este timpul să te gândești la toate...

Cadouri inspirate pentru bărbații dragi din viața ta: soț, tată, frate

Cadouri inspirate pentru bărbații dragi din viața ta: soț, tată, frate

Fie că este Paștele, Crăciunul sau ziua lui, alegerea cadoului ideal pentru un bărbat se poate dovedi adesea o adevărată provocare. Acest lucru se întâmplă frecvent, deoarece gusturile bărbaților importanți din viața ta, fie că ne referim la...

Ghidul pietrelor prețioase: culori și semnificații

Ghidul pietrelor prețioase: culori și semnificații

Încă din cele mai vechi timpuri, pietrele prețioase au fermecat și au impresionat popoare întregi, prin strălucirea și prin culorile lor spectaculoase. Au contribuit la crearea unor universuri magice, iar zeii le-au atribuit semnificații care de care...

Loading...