pin

Brățările cu șnur roșu: ce semnificație au, cum le porți și cum alegi pandantivul care te definește

Autor: Andreea T.
Brățările cu șnur roșu: ce semnificație au, cum le porți și cum alegi pandantivul care te definește

Brățările cu șnur au devenit, de-a lungul timpului, un accesoriu must have, iar femei din întreaga lume, dar și bărbați, aleg să își accesorizeze încheietura mâinii cu brățări cu șnur. Cum le porți, ce semnifică fiecare culoare a șnurului și ce tip de pandantiv poți alege pentru o brățară cu șnur, îți spunem în rândurile de mai jos.

În plus, brățările cu șnur se pot asorta la orice ținută, fiind disponibile atât în culori neutre, cât și în culori vii, vesele, care îți oferă o stare de bine. Ca sursă de inspirație, Aur si Argint AEC îți prezintă numeroase modele de brățări cu șnur, pe care le poți purta zi de zi.

 

Cum să porți brățara cu șnur roșu și ce semnificații are

 

Brățările cu șnur roșu sunt purtate, adesea, la mâna stângă, iar pandantive atașate precum semnul infinitului, stelele, luna ori soarele sunt purtătoare de noroc, având o puternică încărcătură emoțională și asigurând protecție împotriva energiilor negative.

Brățăra cu șnur roșu poate fi purtată tot timpul, iar tradiția spune că este bine ca, atunci când o pui la mână, să îți pui o dorință, iar atunci când dorința se îndeplinește, brățara se va rupe. În tradiția românească legenda spune că brățările cu șnur roșu apără purtătoarele de deochi, mai ales copiii.

 

2

 

Aparte de aceste semnificații spirituale, brățara cu șnur roșu, așa cum scriam li mai sus, a devenit un accesoriu la modă extrem de apreciat, iar vedete din întreaga lume apelează la acest accesoriu.

În plus, poți asocia brățările cu șnur roșu cu alte brățări realizate din metal, piele sau alte materiale, chiar și alături de ceas.

 

3

 4

5

 

Alegerea pandantivului potrivit pentru brățara cu șnur roșu

 

Șnurul roșu a fost asociat, de-a lungul istoriei și tradițiilor, cu simbolul Mărțișorului, dar a căpătat, treptat, conotații spirituale, reprezentând credința, norocul și forța interioară, iar pandantivul asociat acestui șnur s-a transformat într-un adevărat instrument protector.

Astfel, se spunea că brățara cu șnur roșu îl ajută pe purtător să rămână mereu pozitiv și să folosească în permanență puterea propriilor gânduri, ajuntându-l să obțină tot ceea ce își dorește de la viață.

Brățara cu șnur roșu și cu simbolul infinitului atașat reprezintă eternitatea, fie a iubirii, fie a prieteniei, astfel că poate reprezenta un cadou ideal pentru iubit sau pentru cea mai bună prietenă, transmițând ideea că sentimentele care vă leagă sunt nesfârșite.

 

6

 

Ochiul norocos purtat pe brățara cu șnur roșu simbolizează liniștea interioară și te protejează de gelozie și de sentimente de invidie, ferindu-te, totodată, împotriva deochiului.

Brățara cu șnur roșu și cu fluture transmite libertate de exprimare și noi începuturi, fluturele simbolizând renașterea. În plus, oferă un look ușor jucăuș, dar extrem de feminin.

 

7

 

Indiferent de anotimp, alege să îți accesorizezi ținutele cu brățări cu șnur cu pandantive din aur sau din argint, care nu doar că îți vor oferi eleganță, ci și echilibru interior. Adoptă un look simplu, dar de efect și, cu siguranță, vei atrage toate privirile, oriunde vei merge.

 

Vizitează magazinul nostru online, descoperă varietatea de bijuterii disponibilă în numeroase modele și materiale și fii în trend la orice pas!

Articole similare:

Trenduri de accesorizare în 2021: cu ce să îți completezi colecția de bijuterii

Trenduri de accesorizare în 2021: cu ce să îți completezi colecția de bijuterii

2021 este despre forme îndrăznețe, strălucire, culoare și îndrăzneală. Este anul în care bijuteriile statement își intră pe de-a-ntregul în drepturi și, așa cum hainele au un impact asupra modului în care te simți de-a...

Idei pentru petrecerea burlacitelor - cum sa faci alegeri inspirate

Idei pentru petrecerea burlacitelor - cum sa faci alegeri inspirate

  O petrecere a burlăcițelor este, cu siguranță, un moment deosebit în viața unei femei, așa că ar fi bine ca evenimentul să fie o poveste de succes, atât pentru gazdă, cât și pentru invitatele ei. Locația aleasă, tematica,...

Trenduri bijuterii și accesorii vara 2023

Trenduri bijuterii și accesorii vara 2023

Bijuteriile și accesoriile pentru vară sunt modalitatea perfectă de a-ți exprima stilul în vacanță, când mergi la birou sau când ieși cu prietenii. Având în vedere libertatea pe care ne-o oferă acest anotimp, atât din punct de...

Idei de cadouri inedite de 1 Martie

Idei de cadouri inedite de 1 Martie

Bucurie, flori și… diamante! Așa începe primăvara pentru doamnele și domnișoarele care vor să strălucească, la propriu. Martie este luna în care totul înflorește, inclusiv reprezentantele sexului frumos, iar bijuteriile sunt considerate...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.
Loading...