pin

Ce bijuterii pentru copii poți oferi cadou la botez?

Autor: Andreea T.
Ce bijuterii pentru copii poti oferi cadou la botez?

Se spune că prima dragoste nu se uită niciodată. Noi credem că nici prima bijuterie pe care o primește puiul de om, odată cu încreștinarea sa, nu se uită niciodată. Când va crește și o va privi, își va aminti de cei care i-au dăruit-o: fie că este vorba despre părinți, fie că este vorba despre nașii de botez, despre bunici sau despre alți apropiați. Ba mai mult, o astfel de bijuterie poate fi transformată în moștenire de familie, fiind un obiect prețios, care călătorește din generație în generație. Acesta este mai ales cazul bijuteriilor din aur, care sunt recunoscute pentru rezistența în timp și pentru aspectul pe care și-l păstrează intact ani la rând. 

 

Siguranța, criteriul cel mai important de selecție a bijuteriilor 

Știm că și tu îți dorești pentru botezul micuțului tău sau pentru botezul unui copil drag o bijuterie de suflet, cu care să pornească la drum în viață. Înainte de a alege piesa potrivită, este important să ții cont de câteva reguli general valabile, legate de siguranță - după cum știi deja, pielea copiilor este foarte sensibilă, mai ales în primii ani. 

 

Aurul, cel mai sigur metal

Unul dintre primele lucruri căruia îți sugerăm să-i acorzi atenție este materialul din care este confecționată bijuteria. În timp ce unele pot provoca alergii nedorite, așa cum se întâmplă în cazul bariului și al nichelului, aurul este metalul recunoscut pentru siguranța maximă. Astfel, pentru a evita apariția posibilelor alergii, orientează-te la o bijuterie din aur care, pe lângă faptul că prezintă siguranță, ea trece cu brio proba timpului.

 

Bijuteria potrivită, pentru vârsta potrivită

Regulile de purtare a bijuteriilor sunt mai stricte în primii 3 ani de viață ai micuțului. De pildă, dacă dorești să cumperi o pereche de cercei pentru fetiță, este important să știi că doar cerceii cu verigă și cerceii cu cerceii cu tortiță sunt recomandați în acest interval de vârstă. În plus, dacă vrei să alegi un lănțișor pentru cel mic, ține cont că doar lanțurile cubice reprezintă o opțiune sigură în prima etapă din viață.

De asemenea, pentru a fi pe deplin convins că faci alegerea potrivită, nu ezita să te consulți cu unul dintre bijutierii noștri, care îți va oferi toate informațiile necesare despre piesa pe care i-o vei dărui celui mic. Ai putea face o vizită în magazinul nostru fizic sau să ne contactezi în mediul online. Împreună cu unul dintre specialiștii noștri, vei găsi bijuteria corespunzătoare vârstei copilului.

 

Cerceii din aur, bijuteria fetițelor

Încă de secole, diferențele de gen își fac simțită prezența în alegerea darurilor potrivite. Astfel, pe lângă siguranță, criteriul esențial, îți sugerăm să ții cont și de sexul copilului.

Suntem convinși că numeroase persoane se gândesc la cercelușii din aur când vine vorba de alegerea unui cadou potrivit pentru botezul unei fetițe. Indiferent de culoarea aurului la care te orientezi (galben, alb, roz), nu uita să iei în calcul sistemul de prindere: obligatoriu cu verigă sau cu tortiță, după cum ai aflat deja. După ce te ocupi de astfel de detalii, urmează partea cea mai creativă: alegerea unui model: steluțe, floricele, inimioare, în cele mai diversificate culori, de la roz la albastru, de la siclam la verde.

imagine

Bijuterii universale, atât pentru fetițe, cât și pentru băieței

Deși cerceii sunt deja un simbol al sexului feminin, există și unele bijuterii pe care le putem considera universale, întrucât ele sunt potrivite atât pentru botezul unui băiețel, cât și pentru botezul unei fetițe. Iată, așadar, care sunt acestea:

 

Brățara

O brățară din aur, cu un sistem de prindere sigur, este o alegere inspirată, indiferent de sexul micuțului. În cazul acesteia, îți sugerăm să ții cont de dimensiune: măsoară înainte circumferința încheieturii copilului, după care alege un model de brățară cu 1-2 cm mai lungă, astfel încât să-i asigure tot confortul necesar. 

Chiar dacă brățara nu se adresează unui anumit gen, ar fi bine să faci distincția între modelele pentru fetițe și modelele pentru băieței. De exemplu, te-ai putea orienta la aur roz pentru micuța ta. Pe de altă parte, aurul galben, variantă clasică, este potrivit pentru orice situație. 

 imagine

Bijuterii cu valoare religioasă

Încreștinarea puiului de om este un bun prilej de a-i dărui o bijuterie cu valoare religioasă, care să-i ghideze pașii în viață și care să-l ocrotească pretutindeni. În plus, dacă micuțul tău poartă nume de sfânt, îți sugerăm să te orientezi la o bijuterie care să aibă legătură cu acesta: de pildă, dacă pe fetița ta o cheamă Maria, ai putea opta pentru o cruciuliță din aur cu imaginea Fecioarei Maria și a pruncului Iisus. 

 

Personalizarea bijuteriilor

După cum spune și numele, o bijuterie personalizată are o valoare personală mult mai profundă. Botezul unui copil reprezintă una dintre cele mai importante ocazii în care îi poți dărui micuțului un astfel de cadou. Îți sugerăm să optezi pentru o bijuterie din aur gravată cu inițialele sale, cu data nașterii sau cu un motto care să-l inspire în viață. Alege cu grijă mesajul, pentru că acesta îi va însoți pretutindeni și, mai mult, va putea deveni un simbol care călătorește de la o generație la alta. 

 

Ține cont de toate aceste lucruri, pentru a transforma prima bijuterie din viața puiului de om într-un dar de suflet, pe care să nu-l uite niciodată. 

 

Articole similare:

Inel de logodnă din AUR 14K: Stiluri și Cum îl alegi pe cel potrivit?

Inel de logodnă din AUR 14K: Stiluri și Cum îl alegi pe cel potrivit?

Emoțiile au atins punctul maxim! Altfel nu ai fi fost acum aici. Amândoi știți că a venit momentul să îi oferi inelul de logodnă, iar ce vă leagă e incontestabil. Doar o dragoste mare putea să te facă să te gândești la un inel de logodnă...

Cele mai bune idei de cadouri pentru iubită

Cele mai bune idei de cadouri pentru iubită

Pentru fiecare bărbat este deosebit de important să înțeleagă gusturile și interesele iubitei sale. Același lucru se aplică și în ceea ce privește alegerea cadourilor, cu atât mai mult cu cât ocazii speciale precum ziua de naștere,...

Ce trebuie să știi despre bijuteriile din aur pentru copii pe care i le oferi puiului tău?

Ce trebuie să știi despre bijuteriile din aur pentru copii pe care i le oferi puiului tău?

Fie că ești în căutarea unui cadou de botez, unul pentru aniversare sau, pur și simplu, vrei să îi oferi celui mic o amintire neprețuită, există o bijuterie din aur pentru fiecare ocazie. Iubirea pe care i-o porți te va face să alegi o bijuterie...

Cum să descurci un lănțișor înnodat fără sa il degradezi

Cum să descurci un lănțișor înnodat fără sa il degradezi

Mai este un secret pentru cineva faptul că, puse în aceeași cutie pentru bijuterii, alături de alte accesorii, lănțișoarele se pot înnoda? Știm, ne-am confruntat și noi cu aceeași problemă. We feel you! Dacă felul în care acestea ajung să se...

Loading...