Cosul de cumparaturi

Nu aveti produse in cos.

Ce este aurul 585 și ce caracteristici are

Ce este aurul 585 și ce caracteristici are

Adesea comparat cu soarele și a lui strălucire, aurul, folosit încă din mileniul IV î. Hr. în confecționarea bijuteriilor, a fost și va rămâne prețuit pentru frumusețea sa naturală, astfel că nu este de mirare faptul că, anual, sunt extrase nu mai puțin de 2.500 de tone de aur.

 

Putem spune, așadar, că aurul a reprezentat întotdeauna un statut social unic. De-a lungul secolelor, a fost considerat un metal valoros, iar istoria acestuia este departe de a se termina. De la Egiptul Antic până la Trezoreria Statelor Unite, puține metale se pot lăuda cu o influență atât de mare în istoria omenirii precum aurul.  Astăzi vom povesti despre caracteristicile pe care le are aurul 585 și cum diferă de alte eșantioane.

 

Cu ce este diferit aurul 585

 

585" reprezintă o măsură a purității aurului și indică faptul că piesa respectivă este fabricată din aur de 14K, iar sistemul de certificare este unul utilizat la scară largă în Europa. Aurul 585 este unul dintre cele mai populare aliaje și se caracterizează printr-o rezistență mare la uzură, dacă are un conținut de minimum 34% aliaj intermediar de cupru. Putem spune că, întrucât este aliat cu metale precum cupru și argint, aurul de 14k are o duritate mai mare. Totodată, eșantionul 585 este recunoscut de către standardele internaționale.

 

Aurul de 14k este mult mai accesibil ca preț, este mult mai dur, se uzează și se zgârie mult mai greu și este mai ușor de întreținut și de lustruit, iar pietrele raman pe el mai mult timp. De asemenea, acesta permite combinarea mai multor culori. În România, marcarea legală a aurului se face prin poansonarea semnului distinctiv BNR, monitorizat de ANPC.

 

Primește în dar toată energia pe care o zămislim în fiecare bijuterie marca AEC și descoperă pe site-ul nostru întreaga gamă de bijuterii din aur 585.

 

Prețul aurului 585

 

Prețul aurului este determinat prin tranzacțiile în aur efectuate pe piețele internaționale, însă ce este de reținut este faptul că, spre deosebire de alte investiții, prețul  aurului este incredibil de stabil. Relația dintre prețul aurului și a dolarului american este una invers proporțională, cu alte cuvinte, prețul aurului crește atunci când valoarea dolarului scade și invers.

Între prețul aurului de la bursă și prețul aurului cu puritatea 585 este o legătură exclusiv matematică, mai exact este vorba de paritate. Aurul prezent la bursă este cel de puritate 999 la mie. Aurul de 14K este de puritate 585 la mie. Astfel, cunoscând prețul aurului de la bursă, pur, să-i spunem, putem afla cu ușurință prețul aurului de 14K facând împărțirea prețului aurului la 1.71 (raportul dintre 999 si 585). Așadar, este vorba despre o constantă matematică.

acă, să presupunem, 1 gram de aur pur ar valora 10 Euro, atunci 1 gr de aur de 14K ar valora 10 euro : 1.71 paritatea = 5,84 euro. Așadar, crește valoarea aurului la bursă, automat crește valoarea aurului cu puritate 585. Investiția în această “monedă” rămâne, indiferent de puritatea aurului deținut, una de bun augur.

 

money-coins-currency-business

Articole similare:

Bijuteriile și prima zi de munca la un nou job: cum le porți și cum le alegi, astfel încât sa faci o impresie plăcută

Bijuteriile și prima zi de munca la un nou job: cum le porți și cum le alegi, astfel încât sa faci o impresie plăcută

Prima zi la un job nou se poate dovedi a fi foarte stresantă și cu o încărcătură emoțională puternică. Dar să privim partea bună a paharului: ai trecut de toate testările și interviurile și, în sfârșit, ai obținut postul la care visai....

Brățara din aur fixă versus brățara din aur mobilă. Cum o alegi pe cea potrivită și cum o porți pe fiecare

Brățara din aur fixă versus brățara din aur mobilă. Cum o alegi pe cea potrivită și cum o porți pe fiecare

Bijuteria potrivită completează și înnobilează orice ținută, iar brățările din aur sunt unele dintre cele mai seducătoare și expresive accesorii. Cum alegi brățara potrivită, când ai atâtea opțiuni la dispoziție? Culoarea, mărimea și...

Cum poți purta inelele de aur - trucuri pe care trebuie să le afli și tu

Cum poți purta inelele de aur - trucuri pe care trebuie să le afli și tu

Inelele din aur îți completează look-ul și te ajută să transmiți un mesaj puternic celor din jur, dar pentru aceasta, e bine să ții cont de anumite reguli și trucuri smart despre diversele moduri în care le poți purta. Nu te speria de norme și...

Ce brățări se poartă în 2019

Ce brățări se poartă în 2019

Într-o lume dominată de trenduri, bijuteriile reprezintă elementul indispensabil pentru a crea o tinută elegantă și rafinată, în orice moment al zilei și sunt folosite atât ca accesoriu de înfrumusețare, dar și ca modalitate de impunere...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.
Loading...