Ce este aurul 585 și ce caracteristici are

Autor: Adriana T.
Ce este aurul 585 și ce caracteristici are

Adesea comparat cu soarele și a lui strălucire, aurul, folosit încă din mileniul IV î. Hr. în confecționarea bijuteriilor, a fost și va rămâne prețuit pentru frumusețea sa naturală, astfel că nu este de mirare faptul că, anual, sunt extrase nu mai puțin de 2.500 de tone de aur.

 

Putem spune, așadar, că aurul a reprezentat întotdeauna un statut social unic. De-a lungul secolelor, a fost considerat un metal valoros, iar istoria acestuia este departe de a se termina. De la Egiptul Antic până la Trezoreria Statelor Unite, puține metale se pot lăuda cu o influență atât de mare în istoria omenirii precum aurul.  Astăzi vom povesti despre caracteristicile pe care le are aurul 585 și cum diferă de alte eșantioane.

 

Cu ce este diferit aurul 585

 

585" reprezintă o măsură a purității aurului și indică faptul că piesa respectivă este fabricată din aur de 14K, iar sistemul de certificare este unul utilizat la scară largă în Europa. Aurul 585 este unul dintre cele mai populare aliaje și se caracterizează printr-o rezistență mare la uzură, dacă are un conținut de minimum 34% aliaj intermediar de cupru. Putem spune că, întrucât este aliat cu metale precum cupru și argint, aurul de 14k are o duritate mai mare. Totodată, eșantionul 585 este recunoscut de către standardele internaționale.

 

Aurul de 14k este mult mai accesibil ca preț, este mult mai dur, se uzează și se zgârie mult mai greu și este mai ușor de întreținut și de lustruit, iar pietrele raman pe el mai mult timp. De asemenea, acesta permite combinarea mai multor culori. În România, marcarea legală a aurului se face prin poansonarea semnului distinctiv BNR, monitorizat de ANPC.

 

Primește în dar toată energia pe care o zămislim în fiecare bijuterie marca AEC și descoperă pe site-ul nostru întreaga gamă de bijuterii din aur 585.

 

Prețul aurului 585

 

Prețul aurului este determinat prin tranzacțiile în aur efectuate pe piețele internaționale, însă ce este de reținut este faptul că, spre deosebire de alte investiții, prețul  aurului este incredibil de stabil. Relația dintre prețul aurului și a dolarului american este una invers proporțională, cu alte cuvinte, prețul aurului crește atunci când valoarea dolarului scade și invers.

Între prețul aurului de la bursă și prețul aurului cu puritatea 585 este o legătură exclusiv matematică, mai exact este vorba de paritate. Aurul prezent la bursă este cel de puritate 999 la mie. Aurul de 14K este de puritate 585 la mie. Astfel, cunoscând prețul aurului de la bursă, pur, să-i spunem, putem afla cu ușurință prețul aurului de 14K facând împărțirea prețului aurului la 1.71 (raportul dintre 999 si 585). Așadar, este vorba despre o constantă matematică.

acă, să presupunem, 1 gram de aur pur ar valora 10 Euro, atunci 1 gr de aur de 14K ar valora 10 euro : 1.71 paritatea = 5,84 euro. Așadar, crește valoarea aurului la bursă, automat crește valoarea aurului cu puritate 585. Investiția în această “monedă” rămâne, indiferent de puritatea aurului deținut, una de bun augur.

 

money-coins-currency-business

Articole similare:

Idei cadouri aniversare cuplu

Idei cadouri aniversare cuplu

Îndrăgostiții încearcă întotdeauna să profite de diferite ocazii pentru a-și face partenerul de viață să se simtă special și pentru a condimenta relația. Cu atât mai mult când vine vorba despre aniversările de cuplu, ei se...

Cum poți purta inelele de aur - trucuri pe care trebuie să le afli și tu

Cum poți purta inelele de aur - trucuri pe care trebuie să le afli și tu

Inelele din aur îți completează look-ul și te ajută să transmiți un mesaj puternic celor din jur, dar pentru aceasta, e bine să ții cont de anumite reguli și trucuri smart despre diversele moduri în care le poți purta. Nu te speria de norme și...

Marimea inelului - ce NUMAR port?

Marimea inelului - ce NUMAR port?

Nu va puteti asuma cumpararea unui inel din aur fara sa stiti exact ce dimensiune purtati. Ne confruntam mereu cu intrebari legate de marimile inelelor, potrivirea acestora cu dimensiunile degetelor clientelor, fapt pentru care am pus la dispozitia dumneavoastra un...

Despre diamante: detalii mai puțin cunoscute

Despre diamante: detalii mai puțin cunoscute

De ce sunt diamantele atât de apreciate? Pentru că fiecare este unic, iar acest lucru este dat de „harta” celor patru caracteristici. Fiecare diamant are o tăietură specifică, o culoare și anumite imperfecțiuni care îl fac să...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

Loading...