pin

Ce sunt bijuteriile statement și cum le porți

Autor: Adriana T.
Ce sunt bijuteriile statement și cum le porți

Accesorizarea a marcat, de-a lungul timpului, numeroase etape, iar fiecare perioadă s-a diferențiat, din punct de vedere stilistic, prin intermediul bijuteriilor.  Indiferent că vorbim despre un colier, un set de brățări sau o pereche de cercei, accesoriile îți pot transforma ținuta într-un mod spectaculos.

 

Bijuteriile statement, pentru că ele sunt personajul principal în rândurile ce urmează, au un scop bine definit, și anume: să te scoată din anonimat. Ce le deosebește de celelalte bijuterii, cum le poți asorta și ce presupune asta, îți spunem în articolul de astăzi. 

 

Ce înseamnă bijuterii statement

 

Bijuteriile statement sau bijuteriile declarative, așa cum le numesc unii designeri, sunt acele accesorii masive, impunătoare, care reușesc să îți transforme întreaga ținută și să atragă toate privirile asupra celei care le poartă. 

 

accessory-black-background-bright-close-up

 

De la Cleopatra și până la marile festivaluri din ziua de astăzi, femeile care aleg bijuterii statement au acea dorință de a se exprima liber, de a ieși în evidență și de a-și expune cu mândrie personalitatea prin intermediul accesoriilor. Reușesc reprezentantele sexului frumos să facă asta? Și încă cum! 

 

Exemple de bijuterii statement

 

Așa cum povesteam mai sus, ținutele pot deveni fabuloase, dacă sunt completate de accesorii statement, de las stilul romantic, până  la stilul fresh,  vintage, steampunk, victorian etc. Iată câteva exemple de bijuterii statement și principalele categorii în care designerii includ acest tip de accesoriu:

 

Screenshot 2021-03-14 at 19.03.25

 

jewellery-golden-gold-jewelry-preview

 

necklace-jewelry-luxury-rich

 

background-blur-bright-close-up

 

Există 6 categorii principale de bijuterii statement:

Înainte de a alege bijuteriile statement care să ne completeze ținuta, trebuie să înțelegem ce exprimă acestea, ce stil ni se potriveşte, să fim sigure că sunt potrivite pentru evenimentul la care participăm şi, mai apoi, să accesorizăm outfit-ul ales!

 

Cum să porți corect bijuteriile statement

 

Inspirate din formele naturale ale mediului ce ne înconjoară, dar și din geometrie, bijuteriile statement acaparează toate privirile și este imposibil să rămâi neobservată, atâta timp cât le porți.

Există, însă, câteva reguli de bază atunci când vine vorba despre alegerea accesoriilor statement, iar sfatul specialiștilor este să nu optezi pentru bijuterii grele; supradimensionat nu înseamnă, neapărat, greu. Bijuteriile nu trebuie să se transforme într-o povară, din contră. 

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este asocierea acestui tip de bijuterii cu alte accesorii. Evită să porți, la aceeași ținută, un colier statement și o pereche de cercei tip candelabru și optează pentru accesorii minimaliste, care se potrivesc de minune cu un accesoriu statement. 

De asemenea, make-up artiştii make-up ne recomandă să nu exagerăm cu fardul de obraz şi cu rujurile stridente, atunci când asociem ţinutei noastre un colier supradimensionat.

Bijuteriile statement îți permit, așadar, să ieși din sfera anonimatului, acestea diferențiindu-se prin unicitate, îndrăzneală și încredere, însă acest lucru trebuie făcut într-o manieră inteligentă.

 

Articole similare:

Lănțișoare și pandantive: cum le alegi pe cele perfecte, care să te diferențieze

Lănțișoare și pandantive: cum le alegi pe cele perfecte, care să te diferențieze

Colierele îmbracă perfect gâtul, însă, înainte de a alege să porți un lănțișor, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont. Lanț subțire sau unul format din mai multe rânduri? Aur alb, aur galben sau aur roz?...

Bijuterii infinit și semnificațiile lor

Bijuterii infinit și semnificațiile lor

Dintre toate, dragostea pentru ele e infinită. De bijuteriile din aur vorbim, dar nu de oricare, ci cele care poartă cel mai cunoscut simbol din lume. Bijuteriile cu infinit sunt o declarație a statorniciei și a nemărginirii, asemenea pasiunii noastre pentru...

5 lucruri la care să fii atentă când comanzi bijuterii online

5 lucruri la care să fii atentă când comanzi bijuterii online

Perioada pandemiei și a restricțiilor ne-a făcut să apreciem din ce în ce mai mult shoppingul online. Online, totul e mai simplu. Doar alegi produsele pe care ți le dorești și îți vin la ușă. Dar să comanzi bijuterii online poate fi o...

Totul despre Black Friday. Ce este, ce înseamnă și cum a apărut

Totul despre Black Friday. Ce este, ce înseamnă și cum a apărut

Tu ce faci de Black Friday 2020? Noi îți propunem să fii cu ochii pe pagina noastră, pentru că ți-am pregătit surprize cu duiumul și nu mică îți va fi mirarea când vei descoperi întreaga selecție de bijuterii, la prețuri de...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

Loading...