pin

Purtarea cerceilor de aur, intre istorie si modele actuale

Autor: Andreea T.
Cerceii de aur - de cand se poarta si ce reprezinta in zilele noastre

Aurul a fost întotdeauna considerat cel mai prețios metal. De la civilizațiile antice și până la cele moderne, acest metal prețios a simbolizat statutul și frumusețea. Acesta este iubit și apreciat în întreaga lume, din motive întemeiate. Cerceii din aur galben, aur alb, aur roșu sau platină sunt bijuteriile ideale pentru orice femeie și se numără printre accesoriile must-have ale oricărui sezon.

 

Indiferent dacă preferi cercei lungi, cercei cu surub, cercei tortite, cercei rotunzi sau cercei ornamentați, cerceii din aur pot adăuga strălucire și eleganță oricărui stil. Însă acesta a fost întotdeauna cazul? Cerceii din aur au fost întotdeauna pur decorativi? Descoperă ce au însemnat cerceii de aur de-a lungul istoriei și ce reprezintă ei în zilele noastre.

 

Istoria cerceilor de aur

Pentru a înțelege în ansamblu semnificația acestor bijuterii prețioase, un scurt istoric al cerceilor din aur îți va arăta de când aceștia erau puși pe un înalt piedestal. Știai că cerceii din aur se purtau încă din vremea minoienilor, cu mult înainte de Hristos? Această primă mare civilizație a Europei facea comerț cu oamenii vecini din Asia Mică, consolidându-și poziția comercială prin prelucrarea metalelor. Printre lucrurile pe care le confecționau se numărau și bijuteriile foarte fine din bronz, cupru și aur, inclusiv cerceii de aur.

 

Chiar și Biblia facea referiri la cercerii de aur. Egiptenii din Egiptul Antic purtau și ei cercei din aur. Muzeul Britanic expune cercei de aur din Egipt, ce datează din a 19-a Dinastie (1200-1186 î.H). Exista picturi ce reprezintă bărbați și femei, deopotrivă, ce poartă cercei din aur în era Noului Regat (1550-1070 î.H). Cu toate acestea, unii arheologi sugerează că cerceii din aur ar fi fost purtați pentru prima oară de copii, așa cum demonstrează cerceii din aur care se regăsesc frecvent în mormintele copiilor regilor.

 

Parcursul cerceilor de aur

În continuarea istoricului cerceilor de aur, aceste bijuterii au intrat și au ieșit din modă în Europa, în perioada Evului Mediu și de-a lungul Renașterii. Uneori, oamenii de la curți îi purtau drept declarație de avere. În alte momente, cerceii de aur erau purtați doar de membrii claselor inferioare. Părea să existe un conflict ideologic la nivelul Bisericii cu privire la străpungerea urechilor, deoarece acest lucru părea să conteste dogma potrivit căreia ființele umane nu ar trebui să aducă modificări corpului făcut după chipul Domnului.

 

Cu toate acestea, marinarii purtau adesea cercei din aur, pentru a plăti pentru propria înmormântare, în cazul în care ceva rău li se întâmpla pe mare și corpurile lor erau găsite ulterior. Cerceii de aur erau purtați deopotrivă și de hinduși, arabi sau țigani.

 cercei din aur cu clips

 

Perioade moderne ale cerceilor de aur

Cerceii din aur au avut perioade și perioade în moda secolelor 17, 18 sau 19, în conformitate cu stilurile femeilor. De exemplu, în secolul 18, femeile purtau bonete mari care le acopereau urechile, nefiind necesară astfel purtarea cerceilor. Cu toate acestea, atunci când femeile au început să poarte părul prins, în secolul 19, cerceii din aur au reapărut din nou în trenduri.

 

Apariția modernă a pierce-urilor de urechi în Statele Unite, nu s-a întâmplat până în anii 50. Pentru prima jumătate a secolului 20, cerceii au fost considerați necuviincioși de către mulți, chiar dacă cerceii de aur cu clips erau ușor acceptabili.

 

Astăzi, popularitatea crescută a cerceilor din aur a creat o piață incredibil de vastă pentru cercei, ceea ce contribuie la varietatea în ceea ce privește design-ul. Aceștia pot varia de la dimensiuni mici la dimensiuni mari, de la forme simple la forme diversificate, design-uri care îi fac foarte versatili, putând completa de la ținute de birou, la ținute de noapte.

 

Ce reprezintă cerceii de aur în zilele noastre?

Bărbați, femei, negri, albi, tineri, bătrâni, în zilele noastre toată lumea poartă cercei de aur, fără alte motive decât acelea de înfrumusețare a look-ului prin accesorizarea cu aceste bijuterii prețioase. Sau cel puțin așa se întâmplă în cultura occidentală. Purtarea cerceilor din aur pare să aibă încă conotații religioase în alte culturi.

 

De exemplu, în Islam, bărbaților li se interzice să poarte bijuterii din aur. Unii savanți islamici au subliniat fapul că aurul simbolizează luxul, care va duce ulterior la distrugere. Ulterior, alți cercetători au afirmat că aurul are caracteristici feminine și doar femeile ar trebui să poarte asemenea bijuterii.

 

Există, însă, o mulțime de afro-americani moderni, cunoscuți pentru stilul lor de a purta cercei din aur rotuzi mari. Încă din cele mai vechi timpuri, populațiile de negri obișnuiau să-și afirme identitatea prin purtarea cerceilor din aur. Prin urmare, bijuteriile au continuat să simbolizeze cultura negrilor până în prezent, acest lucru aplicându-se bijuteriilor în general. Ai observat cum rapperii sunt de obicei încărcați cu lanțuri de aur? Bijuteriile din aur sunt asociate în mod evident culturii hip hop.

 cercei aur rotunzi

 

Modele de cercei de aur purtate în prezent

Majoritatea stilurilor contemporane de cercei din aur se rezumă la o formulă de bază: ia un design clasic și oferă-i un twist. Există numeroase design-uri moderne pe care, cu siguranță, ți-ai dori să le porți în ținutele tale. Iată câteva dintre ele:

 

 • Cercei de aur cu clips
 • Cercei de aur rotunzi
 • Cercei de aur lacrima
 • Cercei de aur lungi
 • Cercei de aur tip candelabru
 • Cercei de aur cu tortițe
 • Cercei de aur mici, pe ureche
 • Cercei de aur cu șurub
 • Cercei de aur stud 

cercei din aur cu surubcercei cu tortitecercei aur lacrimacercei din aur lungicercei aur geometricicercei aur candelabrucercei de aur cu perla stud

 

Cum se curăță cerceii de aur?

O soluție de curățare a cerceilor din aur creată special pentru acest metal este un mod sigur și eficient de a-ți păstra aurul într-o formă excelentă. E necesar doar să te asiguri că soluția achiziționată este dedicată bijuteriilor din aur.

 

În afara produselor comerciale, însă, există diverse modalități în a-ți curăța cerceii de aur acasă, urmând câțiva pași simpli:

 

 • Amestecă puțin detergent lichid de vase în apă caldă
 • Adaugă câteva picături de amoniac
 • Înmoaie în apă o periuță de dinți moale și periază cu grijă suprafața cerceilor
 • Clătește cercei în apă caldă pentru a îndepărta detergentul
 • Usucă-i ușor cu un șervețel sau o cârpă uscată

Ține cont de faptul că aurul este un metal moale și încearcă să realizezi cu blândețe procesele de periaj și uscare.

 

Cerceii de aur au reprezentat dintotdeauna accesorii esențiale pentru sublinierea frumuseții și pentru completarea într-un mod elegant a oricărei ținute. Dacă îți dorești să epatezi cu o pereche de cercei din aur, redescoperă-te în colecția noastră de cercei din aur autentic și alege una dintre cele mai rafinate bijuterii de pe aursiargintaec.ro!

 

Surse foto:

www.needpix.com

www.pixabay.com

www.pexels.com

www.pixabay.com

www.pixabay.com

www.pixabay.com

www.piqsels.com

www.unsplash.com

www.pixabay.com

www.pxfuel.com

 

 

Articole similare:

Trenduri de accesorizare în 2021: cu ce să îți completezi colecția de bijuterii

Trenduri de accesorizare în 2021: cu ce să îți completezi colecția de bijuterii

2021 este despre forme îndrăznețe, strălucire, culoare și îndrăzneală. Este anul în care bijuteriile statement își intră pe de-a-ntregul în drepturi și, așa cum hainele au un impact asupra modului în care te simți de-a...

Bijuterii cu simbol familie cadou din AUR 14K

Bijuterii cu simbol familie cadou din AUR 14K

Mămici, tătici, copii și bunici, fiecare zi este un prilej să sărbătorim familia. Dar asta nu înseamnă că nu există totuși o zi aparte în care să ne arătăm aprecierea. Ziua Internațională a Familiei se sărbătorește anual pe data de 15...

Cadouri pentru aniversari: ce le trimiți celor dragi aflați la distanță

Cadouri pentru aniversari: ce le trimiți celor dragi aflați la distanță

Distanța nu trebuie să te împiedice să faci gesturi frumoase pentru cei dragi, indiferent că vorbim despre părinți, bunici ori copii. Dimpotrivă. Chiar dacă nu poți fi, fizic, alături de oamenii pe care îi iubești, aceștia au nevoie să știe că...

Istoria brățării: ce semnificație avea pe vremuri și sub ce tipuri o găsești azi

Istoria brățării: ce semnificație avea pe vremuri și sub ce tipuri o găsești azi

Bijuteriile au avut, de-a lungul timpului, atât rolul de a înfrumuseța look-ul oricărei femei care apelează la accesorizarea unei ținute, dar și de a contura și de a manifesta personalitatea celor care le poartă. Ce ar fi o ținută impecabilă fără...

Loading...