pin

Copacul vieții sau Pomul vieții: Semnificații și Modele de Bijuterii de Aur

Copacul vieții sau Pomul vieții: Semnificații și Modele de Bijuterii de Aur

Copacul vieții, cunoscut și cu numele de pomul sau arborele vieții, reprezintă unul dintre simbolurile ancestrale care au marcat umanitatea încă din cele mai vechi timpuri. A fost pictat, sculptat, s-au scris rânduri în șir despre el (un laitmotiv în artă) sau a fost gravat pe blazoane nobile, tocmai pentru semnificațiile pe care le poartă. În acest articol vei descoperi ce taine ascunde acest simbol recunoscut la nivel mondial, dar și ce modele de bijuterii de aur au fost create pentru a-i sublinia semnificațiile.  

 

LP15347

 

Semnificații Copacul vieții sau Pomul vieții

Așa cum am spus, copacul vieții a marcat istoria simbolurilor consacrate în artă sau alte sfere ale vieții sociale. Începuturile sale au origini biblice, amintind de mărul adamic. Interpretările continuă însă cu semnificații ale arborelui vieții și mai profunde. 

  • Copacul vieții sau pomul vieții este un simbol al evoluției, în ascensiune spre cer, ce evocă verticalitate. Desemnează caracterul ciclic al vieții între moarte și regenerare, asemenea unei Păsări Phoenix ce renaște din propria cenușă. 

  • Simbolul arborelui vieții reunește toate cele 4 elemente: apă, aer, pământ și foc, care se învârt în jurul vitalității sale.

  • Pomul vieții devine în sens metafizic un axis mundi, legătura dintre cer și pământ, sugerată de rădăcinile și crengile care se înălță de pe trunchi.

  • Este un simbol plin de însemnătate spirituală ce sugerează apropierea dintre divinitate și lumea laică, reflectând în totalitate sintagma biblică „precum în cer așa și pe pământ”. 

  • Arborele vieții întruchipează echilibrul, armonia, înțelepciunea și apropierea dintre conștiință și Cosmos. Este în același timp un simbol subteran și suprateran, care deschide calea spre contemplație.  

  • De multe ori, pomul vieții este asociat cu familia și conexiunea dintre membrii ei.  

Modele de bijuterii cu simbol Copacul vieții

Bijuteriile cu simbol copacul vieții sunt purtate de cele care au încredere în forțele proprii, trăiesc mai presus de realitatea obișnuită și înțeleg lumea din jur în profunzime.

 

LP15756

 

În atelierul AEC vei găsi modele de bijuterii cu simbol arborele vieții precum medalion copacul vieții,pandantiv pomul vieții, inel de aur sau cercei de aur cu acest simbol îndrăgit. În lumea bijuteriilor de aur este reprezentat adesea sub forma unui arbore cu rădăcini puternice, trunchi zvelt și o coroană cu ramuri înflorite, încununată cu pietre semiprețioase.  

Astfel de bijuterii de aur cu simbol copacul vieții pot fi purtate zi de zi, cu energia pe care ți-o inspiră ele însele. Poți să alegi între modele de bijuterii cu pomul vieții și zirconii sau clasice, fără pietre, dar cu aceeași strălucire a aurului de 14 karate. 

 

LP16095 

Articole similare:

Mărțișoare deosebite din AUR 14K pentru 1 Martie

Mărțișoare deosebite din AUR 14K pentru 1 Martie

Primăvara cu alai de flori și voioșie bate la ușă. Dar nu vine singură, ci aduce cu ea o colecție tare dragă nouă, pe care o făurim în fiecare an cu aceeași pasiune. De ce mărțișoare din AUR 14K ? Dacă nu intuiești deja răspunsul, îți...

3 motive pentru care să oferi cadou bijuterii din aur

3 motive pentru care să oferi cadou bijuterii din aur

Știm. E greu să oferi un cadou care să îi surprindă pe cei dragi. Sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, de la persoana căreia îi oferi cadoul până la lucrurile care îi plac și ocazia cu care îi este...

Idei de cadouri pentru botez

Idei de cadouri pentru botez

Botezul este unul dintre cele mai încărcate de emoție evenimente din viața proaspeților părinți, iar binecuvântarea venirii pe lume a unui copil se sărbătorește, în orice familie, cu multă bucurie.   La pachet cu emoțiile vine...

GHID: Cum aleg lungimea potrivită a lanțului?

GHID: Cum aleg lungimea potrivită a lanțului?

Uneori ai impresia că unele lănțișoare din aur sunt făurite întocmai pentru cele ce le poartă. Un lănțișor din aur cu o lungime potrivită scoate în evidență anumite trăsături și îți completează perfect ținuta. Dar știi și tu...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

Loading...