pin

Copacul vieții sau Pomul vieții: Semnificații și Modele de Bijuterii de Aur

Copacul vieții sau Pomul vieții: Semnificații și Modele de Bijuterii de Aur

Copacul vieții, cunoscut și cu numele de pomul sau arborele vieții, reprezintă unul dintre simbolurile ancestrale care au marcat umanitatea încă din cele mai vechi timpuri. A fost pictat, sculptat, s-au scris rânduri în șir despre el (un laitmotiv în artă) sau a fost gravat pe blazoane nobile, tocmai pentru semnificațiile pe care le poartă. În acest articol vei descoperi ce taine ascunde acest simbol recunoscut la nivel mondial, dar și ce modele de bijuterii de aur au fost create pentru a-i sublinia semnificațiile.  

 

lantisoare-cu-pandantiv-din-aur-14k-pomul-vietii-lp15347-34

 

Semnificații Copacul vieții sau Pomul vieții

Așa cum am spus, copacul vieții a marcat istoria simbolurilor consacrate în artă sau alte sfere ale vieții sociale. Începuturile sale au origini biblice, amintind de mărul adamic. Interpretările continuă însă cu semnificații ale arborelui vieții și mai profunde. 

  • Copacul vieții sau pomul vieții este un simbol al evoluției, în ascensiune spre cer, ce evocă verticalitate. Desemnează caracterul ciclic al vieții între moarte și regenerare, asemenea unei Păsări Phoenix ce renaște din propria cenușă. 

  • Simbolul arborelui vieții reunește toate cele 4 elemente: apă, aer, pământ și foc, care se învârt în jurul vitalității sale.

  • Pomul vieții devine în sens metafizic un axis mundi, legătura dintre cer și pământ, sugerată de rădăcinile și crengile care se înălță de pe trunchi.

  • Este un simbol plin de însemnătate spirituală ce sugerează apropierea dintre divinitate și lumea laică, reflectând în totalitate sintagma biblică „precum în cer așa și pe pământ”. 

  • Arborele vieții întruchipează echilibrul, armonia, înțelepciunea și apropierea dintre conștiință și Cosmos. Este în același timp un simbol subteran și suprateran, care deschide calea spre contemplație.  

  • De multe ori, pomul vieții este asociat cu familia și conexiunea dintre membrii ei.  

Modele de bijuterii cu simbol Copacul vieții

Bijuteriile cu simbol copacul vieții sunt purtate de cele care au încredere în forțele proprii, trăiesc mai presus de realitatea obișnuită și înțeleg lumea din jur în profunzime.

 

lantisoare-cu-pandantiv-din-aur-14k-galben-pomul-vietii-lp15756-37

 

În atelierul AEC vei găsi modele de bijuterii cu simbol arborele vieții precum medalion copacul vieții,pandantiv pomul vieții, inel de aur sau cercei de aur cu acest simbol îndrăgit. În lumea bijuteriilor de aur este reprezentat adesea sub forma unui arbore cu rădăcini puternice, trunchi zvelt și o coroană cu ramuri înflorite, încununată cu pietre semiprețioase.  

Astfel de bijuterii de aur cu simbol copacul vieții pot fi purtate zi de zi, cu energia pe care ți-o inspiră ele însele. Poți să alegi între modele de bijuterii cu pomul vieții și zirconii sau clasice, fără pietre, dar cu aceeași strălucire a aurului de 14 karate. 

 

lantisoare-silicon-cu-pandantiv-dama-aur-14k-galben-pomul-vietii-lp16095-25 

Articole similare:

Idei cadouri aniversare cuplu

Idei cadouri aniversare cuplu

Îndrăgostiții încearcă întotdeauna să profite de diferite ocazii pentru a-și face partenerul de viață să se simtă special și pentru a condimenta relația. Cu atât mai mult când vine vorba despre aniversările de cuplu, ei se...

Despre diamante: detalii mai puțin cunoscute

Despre diamante: detalii mai puțin cunoscute

De ce sunt diamantele atât de apreciate? Pentru că fiecare este unic, iar acest lucru este dat de „harta” celor patru caracteristici. Fiecare diamant are o tăietură specifică, o culoare și anumite imperfecțiuni care îl fac să...

Cerceii de aur - de când se poartă și ce reprezintă în zilele noastre

Cerceii de aur - de când se poartă și ce reprezintă în zilele noastre

Aurul a fost întotdeauna considerat cel mai prețios metal. De la civilizațiile antice și până la cele moderne, acest metal prețios a simbolizat statutul și frumusețea. Acesta este iubit și apreciat în întreaga lume, din motive...

Ce bijuterii de aur să porți în funcție de eveniment? Ținute cu care să le asortezi

Ce bijuterii de aur să porți în funcție de eveniment? Ținute cu care să le asortezi

Știm cu toții care este dilema oricărei doamne sau domnișoare atunci când se apropie un nou eveniment. Fie că este vorba despre o întâlnire importantă de afaceri, o zi de naștere sau o ocazie specială, vestimentația este primul lucru la care...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

Loading...