pin

Cum se curata corect bijuteriile din aur?

Autor: Andreea T.
Cum se curata corect bijuteriile din aur?

Bijuteriile din aur sunt obiecte valoroase pe care le achizitionam cu scopul de a le pastra intreaga viata. Pentru a beneficia de acestea timp indelungat, este important sa stim cum sa le depozitam corect si cum sa le curatam, fara a le deteriora. 

 

Iata ce trebuie sa stii in acest caz, pentru ca bijuteriile pretioase din aur pe care le achizitionezi sa ramana intacte, in colectia ta de bijuterii, chiar si dupa zeci de ani.

De ce este necesar sa cureti bijuteriile din aur?

Bijuteriile din aur necesita curatare si intretinere corespunzatoare, in acelasi mod in care obiectele vestimentare, incaltamintea sau accesoriile noastre favorite au nevoie. In timp, acestea se murdaresc sau isi pierd stralucirea, in special atunci cand le porti frecvent. 

Curatarea lor este utila si necesara pentru a indeparta depunerile de praf si diverse substante sau uleiuri cu care pot intra in contact, datorita purtarii lor pe piele. Unele substante pot conduce la erodarea aurului, atunci cand nu se realizeaza curatarea sa periodica, conform recomandarilor specialistilor.

Poti curata bijuteriile din aur acasa?

De regula, specialistii nu recomanda sa cureti bijuteriile din aur acasa, datorita valorii sporite a acestui metal pretios. In plus, exista riscul ca acesta sa se deterioreze, datorita utilizarii substantelor necorespunzatoare de curatare. 

 

Desi exista si recomandari de folosire a unor solutii naturale de curatare a bijuteriilor, acestea nu sunt acceptate de specialisti, intrucat, in realitate, pot deteriora aurul. 

 

Prin urmare, cea mai buna varianta prin care poti curata si intretine corect bijuteriile tale valoroase este in cadrul unui centru specializat.  Poti face acest lucru si acasa, insa doar daca cunosti bine modul in care fiecare bijuterie trebuie sa fie curatata. In plus, trebuie sa ai la dispozitie substantele speciale de curatare a aurului si a pietrelor pretioase aflate in componenta bijuteriilor. 

 

Cum se curata bijuteriile din aur?

Desi bijuteriile din aur nu se pateaza la fel ca cele din argint, acestea isi pierd stralucirea, atunci cand sunt purtate repetitiv, timp indelungat. Depunerile de praf si substantele de la nivelul pielii pot determina aparitia depunerilor de calcar pe bijuterii. Acest risc este si mai crescut, atunci cand obisnuiesti sa porti bijuteriile din aur in apa, atunci cand faci baie sau mergi la piscina.  

 

  • Bijuteriile din aur se curata cu substante speciale, dizolvate in apa, aplicate cu ajutorul ustensilelor de curatare. Bijutierii folosesc aceste echipamente cu grija, pentru a nu deteriora obiectele pretioase.  Acestea necesita un anumit timp de inmuiere in solutii speciale, pentru ca depunerile de calcar sa fie inlaturate si pentru a le reda stralucirea initiala.

  • Ulterior curatarii, specialistii clatesc bijuteriile cu apa rece si le lasa la uscat pe lavete speciale, cat timp este necesar. Este important ca urmele solutiilor utilizate pentru curatare sa fie indepartate complet, intrucat acestea pot deteriora aurul.

 

  • Atunci cand este necesara doar lustruirea aurului, fara curatarea in profunzime a bijuteriilor, exista solutii speciale destinate acestui scop. Acestea permit utilizari multiple si simplifica considerabil intreaga procedura de curatare. Prin pulverizare pe o laveta curata si apoi stergerea cu grija a bijuteriilor, urmata de clatire riguroasa, stralucirea acestora este redata rapid si usor.

 

Durata procesului de curatare si solutiile alese de bijutieri pentru intretinere depind de nevoile de curatare a fiecarei bijuterii in parte. Acestea pot varia atunci cand este vorba de bijuterii din aur alb sau galben, de bijuterii simple sau prevazute cu pietre pretioase. Bijutierii stiu ce trebuie sa faca pentru a curata componentele bijuteriilor, fara a le deteriora. 

 

Prin urmare, stim ca iti doresti sa te bucuri de bijuteriile din aur, care fac parte din colectia ta personala, timp indelungat. Din acest motiv, iti recomandam sa apelezi la bijutieri specializati pentru intretinerea acestora, pe termen lung. Astfel, vei elimina riscul deteriorarii acestor accesorii pretioase. 

 

Descopera mai multe informatii despre bijuteriile din aur pe care le poti achizitiona si cum sa le intretii corect, de pe aursiargintaec.ro.

Articole similare:

Trenduri de accesorizare în 2021: cu ce să îți completezi colecția de bijuterii

Trenduri de accesorizare în 2021: cu ce să îți completezi colecția de bijuterii

2021 este despre forme îndrăznețe, strălucire, culoare și îndrăzneală. Este anul în care bijuteriile statement își intră pe de-a-ntregul în drepturi și, așa cum hainele au un impact asupra modului în care te simți de-a...

Cum contribuie bijuteriile la starea ta de bine

Cum contribuie bijuteriile la starea ta de bine

Timeless beauty, asta gândim ori de câte ori vedem o bijuterie deosebită, dat fiind faptul că aurul a fost unul dintre primele metale descoperite și, în prezent, bijuteriile din aur și argint rămân unele dintre cele mai populare, datorită...

IDEI DE CADOU PENTRU CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ: Cum alegi cadoul perfect?

IDEI DE CADOU PENTRU CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ: Cum alegi cadoul perfect?

Când trebuie să alegi un cadou pentru cea mai bună prietenă, bijuteriile din aur se încadrează perfect pentru orice ocazie. Un cadou pentru cea mai bună prietenă este un simbol al iubirii și admirației pe care i le porți. Așadar, alege un cadou...

Ce este aurul 585 și ce caracteristici are

Ce este aurul 585 și ce caracteristici are

Adesea comparat cu soarele și a lui strălucire, aurul, folosit încă din mileniul IV î. Hr. în confecționarea bijuteriilor, a fost și va rămâne prețuit pentru frumusețea sa naturală, astfel că nu este de mirare faptul că, anual, sunt...

Loading...