pin

Ghid de alegere a verighetelor potrivite

Autor: Adriana T.
Ghid de alegere a verighetelor potrivite

Ai inelul de logodnă pe deget, acum este timpul să alegi verighetele perfecte care să îndeplinească toate cerințele tale. Pentru că, pâna la urmă, o verighetă este cu siguranță cea mai prețioasă bijuterie pe care o vei putea deține. Este, totodată, un accesoriu pe care îl vei purta pentru tot restul vieții, așa că va trebui să te asiguri că faci alegerea ideală.

Din fericire, noi, cei de la Aur și Argint AEC, suntem aici să-ți dăm o mână de ajutor. Așa că, înainte să spui DA verighetei perfecte, e important să arunci o privire peste ghidul nostru cu privire la fiecare factor important pe care ar trebui să-l iei în considerare în alegerea inelului de nuntă mult visat.

  

1.   Limitează-ți alegerile verighetei 

 

Diamante sau pietre prețioase? Plantină sau aur? Reducerea opțiunilor în vederea alegerii verighetelor poate părea copleșitoare, însă nu trebuie să intri în panică. Începe prin alegerea stilului: îți dorești un model simplu sau unul ornamentat? Vrei ca verigheta ta să fie din același metal precum inelul de logodnă? Crezi că inelul tău și al partenerului ar trebui să se potrivească? Gândește-te bine la ceea ce îți dorești, astfel încât să poți ști cu exactitate ce să cauți.

 

2.   Începe din timp căutarea verighetelor

 

După ce ai o idee de bază despre ce tip de verighete ți-ai dori pentru tine și partenerul tău, este timpul pentru partea distractivă: încearcă-le! Oferă-ți un timp de cel puțin două,  trei luni înainte de nuntă pentru a avea suficient de mult timp în goana după verighete. Vei avea cu siguranță nevoie de această perioadă pentru a răsfoi cataloage, analiza prețuri și a revizui acele inele care ți-au atras atenția. Dacă ți-ai pus în gând să-ți faci un inel personalizat, vei avea probabil nevoie de și mai mult timp. Și ține cont și de faptul că ornamentele suplimentare și gravurile pot dura până la o lună.

 

3.   Mixează stilurile verighetelor

 

Nu te panica în cazul în care ție îți plac inelele din aur și partenerului tău îi place argintul. Tu poți opta pentru un inel aur 14k tip verighetă, în timp ce el poate alege o verighetă din argint masivă. Nu există o regulă care să-ți spună că trebuie să alegi verighete din același metal prețios sau același stil. Ai putea face un compromis, alegând verighete care îmbină ideal cele două metale sau două modele complet diferite. Astfel, fiecare va fi mulțumit cu modelul ales și îi va reflecta stilul personal.

 imagine

 

4.   Ține cont de stilul tău de viață în alegerea verighetelor

 

Atât tu, cât și partenerul tău, ar trebui să aveți în vedere stilul vostru de viață. Având în vedere că veți purta aceste verighete în fiecare zi, scopul este să alegeți  verighete care să devină o parte din viața voastră și care să nu vă incomodeze în niciun fel. În cazul în care vor incomoda, veți fi nevoiți să le scoateți și există riscul chiar de a le pierde.

Dacă practici un sport sau ai un stil de viață foarte activ, sunt indicate verighete mai subțiri, cu margini rotunjite. În cazul în care domeniul de activitate este unul dur, este recomandat să optezi pentru inele fără pietre, cu un aspect masiv. Dacă ești o persoană super activă, optează pentru modele de verighete din platină.

 

5.   Încearcă un stil diferit de verighete

 

Poate te încântă ideea unei verighete din aur roz cu diamante sau sau un inel aur tip verighetă cu zirconii multicolore, însă atunci când ajungi la shop-ul cu bijuterii, încearcă și alte inele din aur care nu fac nepărat parte din inspirațiile tale. Discută cu bijutierul, apoi permite-i să-ți ofere sugestii pe baza a ceea ce îți place. La fel ca în cazul rochiei de mireasă, s-ar putea să sfârșești prin a iubi ceva ce n-ai fi crezut că e posibil.

 

6.   Alege dimensiunea corectă a verighetelor

 

Una dintre cele mai întâlnite greșeli în alegerea verighetelor este că mirii își aleg modele mult prea înguste și strâmte, de teamă să nu le alunece de pe deget și să le piardă. În mod normal, verighetele nu trebuie să fie chiar fixe. Acestea trebuie să poată fi scoase cu ușurință de pe deget, dar să nu fie atât de ușor de scos.

Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este că, atunci când este prea cald sau când ai un nivel ridicat de stres, degetele se pot umfla. Indicat este să nu mergi să cumperi verighete cu partenerul tău atunci dacă afară este prea cald, dacă tocmai v-ați terminat antrenamentele la sală sau dacă sunteți stresați. De asemenea, trebuie să fii atentă și la lățimea verighetelor. Verighetele pentru femei ar trebui să fie ceva mai subțire, cu atât mai mult în cazul în care alegi să porți pe același deget verigheta și inelul de logodnă.

 

7.   Stabiliește un buget pentru verighete

 

Indicat este să stabilești un buget de la bun început și să presupui cât la sută din bugetul alocat pentru nuntă va fi cheltuit pentru cumpărarea verighetelor. Ține cont și de faptul că înfrumusețările precum diamantele sau gravurile vor adăuga și mai mult la bugetul pentru verighete. Prețul gravurii se bazează, de obicei, pe numărul de caractere folosit, pe font și dacă este gravat de mână sau la mașină, prețul pentru lucrul manual fiind mult mai scump.

 

Cum se poartă verigheta, pe ce deget și la ce mână

Dacă te-ai întrebat vreodată pe ce deget se poartă verigheta sau pe ce mână se poartă verigheta, iată răspunsul! Acest simbol al căsătoriei dintre două persoane care aleg să-și unească destinele se poartă întotdeauna pe inelarul mâinii stângi. Potrivit tradiției populare, purtarea verighetei pe inelar simbolizează uniunea a două persoane menite să nu se despartă niciodată, simbolizând eternitate și iubire veșnică. Conform tradiției chineze, fiecare deget are o anumită interpretare. Degetul mare simbolizează părinții, cel arătător înfățișează frații, degetul mijlociu simbolizează propria persoană, inelarul reprezintă partenerul de viață, degetul mic fiind cel al copiilor.

De ce se poartă verigheta pe mâna stângă? În antichitate, se spunea că din degetul inelar pornește vena iubirii ce ajunge direct la inimă, motiv pentru care și inelul era purtat în dreptul inimii, pe mâna stângă.

 

Cum întreținem verighetele

Asemenea oricărui lucru, și bijuteriile ajung să își piardă din strălucire, după purtări repetate. Din fericire, însă, există numeroase metode prin care poți reda luciul verighetelor, fără a afecta în vreun fel metalul din care acestea sunt confecționate. Cum întreținem aceste bijuterii depinde în egală măsură de locul în care le păstrăm, dar și de cât de frecvent le curățăm. Verighetele din aur sau argint nu necesită o întreținere meticuloasă și nu e nevoie să le duci la bijutier pentru a le curăța. Iată cum se curăță verighetele:

 

Cum se curăță verigheta din aur?

 

Pentru a curăța verigheta din aur, poți folosi o soluție din apă caldă și săpun lichid, în care să lași bijuteriile la înmuiat. Apoi, cu ajutorul unei periuțe cu peri moi, poți îndepărta reziduurile de pe verighetă, cu blândețe. De asemenea, verighete din aur se pot curăța eficient și cu alcool, spirt, soluție de amoniac, oțet sau bicarbonat.

 

Cum se curăță verigheta din argint?

 

În timp, verighete din argint se pot înnegri sau pot căpăta o culoare gălbuie. Oxidarea argintului nu este, din fericire, un proces ireversibil, culoare putând fi redată prin curățarea regulată. Verigheta din argint se poate curăța cu pastă de dinți, dupa ce ai lăsat-o la muiat în apă caldă. De asemenea, o soluție de apă cu sare este ideală pentru curățarea argintului, sarea fiind eficientă în îndepărtarea reziduurilor.

Chiar dacă ești într-o criză de timp, nu face un compromis alegând verighete nepotrivite, cu care nu ești 100% împăcată. Acum, că ai în vedere toate aspecte prezentate mai sus, este foarte important ca atunci când cumperi verighetele să fii sigură de alegerea făcută. Dacă duci lipsă de idei în ceea ce privește alegerea verighetelor perfecte, pe aursiargintaec.ro vei găsi adevărate surse de inspirație și vei avea de ales dintr-o gamă variată de modele. Alege-o pe cea mai frumoasă și spune mult așteptatul “Da!”.

 

Surse foto:

www.unsplash.com

www.piqsels.com

 

 

Articole similare:

Idei cadouri aniversare cuplu

Idei cadouri aniversare cuplu

Îndrăgostiții încearcă întotdeauna să profite de diferite ocazii pentru a-și face partenerul de viață să se simtă special și pentru a condimenta relația. Cu atât mai mult când vine vorba despre aniversările de cuplu, ei se...

Istoria brățării: ce semnificație avea pe vremuri și sub ce tipuri o găsești azi

Istoria brățării: ce semnificație avea pe vremuri și sub ce tipuri o găsești azi

Bijuteriile au avut, de-a lungul timpului, atât rolul de a înfrumuseța look-ul oricărei femei care apelează la accesorizarea unei ținute, dar și de a contura și de a manifesta personalitatea celor care le poartă. Ce ar fi o ținută impecabilă fără...

Cum alegi pandantivul: semnificațiile simbolurilor de pe ele

Cum alegi pandantivul: semnificațiile simbolurilor de pe ele

Alegerea colierului pe care îl porți nu este deloc întâmplătoare, cu atât mai mult cea a pandantivului care stă la baza lănțișorului. Lucrat în aur galben, alb sau roz, lănțișorul îmbracă perfect gâtul și subliniază...

Brățările cu șnur roșu: ce semnificație au, cum le porți și cum alegi pandantivul care te definește

Brățările cu șnur roșu: ce semnificație au, cum le porți și cum alegi pandantivul care te definește

Brățările cu șnur au devenit, de-a lungul timpului, un accesoriu must have, iar femei din întreaga lume, dar și bărbați, aleg să își accesorizeze încheietura mâinii cu brățări cu șnur. Cum le porți, ce semnifică fiecare culoare a...

Loading...