Cosul de cumparaturi

Nu aveti produse in cos.

Ghidul pietrelor prețioase: culori și semnificații

Culori si semnificatii ale pietrelor pretioase

Încă din cele mai vechi timpuri, pietrele prețioase au fermecat și au impresionat popoare întregi, prin strălucirea și prin culorile lor spectaculoase. Au contribuit la crearea unor universuri magice, iar zeii le-au atribuit semnificații care de care mai încărcate cu mister.

 

Prin transmiterea de energie, cristalele ajută la realizarea armoniei perfecte între minte, trup și suflet și contribuie la reechilibrul emoțional, protejează, sporesc creativitatea și reduc stările de anxietate. În plus, pietrele prețioase reușesc să personalizeze foarte bine orice tip de bijuterie, oferindu-le o notă unică și transformându-le într-un accesoriu deosebit și nu este de mirare că fiecare femeie se declară captivată și îndrăgostită iremediabil de ele. Măiestria bijutierilor își spune cuvântul ori de câte ori privim aspectul deosebit al bijuteriilor cu pietre prețioase, prin geamul vitrinei pe care nu ne săturăm să o privim.

Descoperă colecția de inele din aur și brățări din aur cu pietre prețioase, disponibilă în bijuteria online Aur si Argint AEC și oferă-i femeii din viața ta și mai multe motive să zâmbească!

 

Ghidul pietrelor prețioase: Diamantul - culori și semnificații

Diamantul, simbol al dragostei eterne, este bijuteria în jurul căreia s-a format o lungă istorie și un folclor impresionant, iar credința nestrămutată în puterile acestuia face înconjurul lumii. Disponibil în nuanțe de alb, roz și chiar și negru, diamantul rămâne un simbol al perfecțiunii și am durabilității și din punct de vedere estetic, este un simbol al purității, o dovadă de finețe și de eleganță și ocupă, în continuare, locul fruntaș în rândul celor mai râvnite pietre prețioase.

 

diamantul - culori si semnificatii

 

Ghidul pietrelor prețioase: Safirul - culori și semnificații

Safirul îți găsește originile în Sri Lanka, Myanmar și Kashmir și reprezintă, în sens simbolic, o materializare a dragostei eterne și a sincerității, inspirând, în același timp, putere și curaj. Echilibrul armonios dintre culoarea îndrăzneață și rafinamentul absolut transformă safirul într-una dintre cele mai populare pietre prețioase folosite pentru inelul de logodnă și, cu cât nuanța are o transparență mai mare, cu atât piatra devine mai rară.

 

safirul - culori si semnificatii

 

Ghidul pietrelor prețioase: Rubinul - culori și semnificații

Simbol al înțelepciunii, rubinul este considerat o piatră prețioasă aducătoare de noroc și de fericire în rândul celor care o poartă, iar puterile sale vindecătoare se datorează conținutului de cupru, astfel că are o acțiune benefică și asupra sănătății.

 

Culoarea intensă a rubinului ne poartă cu gândul la marile iubiri pasionale și îl transformă într-o expresie a frumuseții și a extazului, motiv pentru care este ideal pentru decorarea bijuteriilor dăruite femeilor.

 

 rubinul - culori si semnificatii

 

Ghidul pietrelor prețioase: Ametistul - culori și semnificații

Ametistul este considerat simbol al spiritualității și al păcii interioare, iar persoanele care poartă o astfel de bijuterie prețioasă sunt ferite de anxietate și de supărări, reușind să atingă armonia și să aibă control asupra emoțiilor și asupra gândurilor.

 

Extrem de elegant și de rafinat, ametistul reprezintă expresia eleganței și poate fi purtat la orice ținută, pe care o pune în evidență de fiecare dată.

 

ametistul - culori si semnificatii

 

Ghidul pietrelor prețioase: Zirconiile - culori și semnificații

Cu străluciri intense, asemănătoare celor de diamant, zirconiile impresionează prin delicatețea și prin eleganța pietrelor ce poartă semnificații profunde, precum înțelepciune, liniște sufletească și respect. Ideale pentru înnobilarea inelelor de logodnă, zirconiile sunt considerate simbol al iubirii eterne și al unui destin împlinit.

 

zirconia zirconiu zirconii

 

 

Surse foto:

https://pixabay.com/

https://pixabay.com/

https://pixabay.com/

https://pixabay.com/

https://pixabay.com/

https://pixabay.com/

 

 

Cerceii de aur - de când se poartă și ce reprezintă în zilele noastre

Cerceii de aur - de când se poartă și ce reprezintă în zilele noastre

Aurul a fost întotdeauna considerat cel mai prețios metal. De la civilizațiile antice și până la cele moderne, acest metal prețios a simbolizat statutul și frumusețea. Acesta este iubit și apreciat în întreaga lume, din motive...

Bijuteriile, între superstiții și semnificații

Bijuteriile, între superstiții și semnificații

Există foarte multe credințe legate de bijuterii și de semnificațiile pe care acestea le au. Din aur, din argint ori din alte materiale prețioase, bijuteriile au fost asociate, de-a lungul timpului, fie cu un simbol al norocului, fie, dimpotrivă, le-au fost...

Cu bijuteriile pe durata nopții: dormim sau nu cu ele?

Cu bijuteriile pe durata nopții: dormim sau nu cu ele?

Pentru a ne putea bucura de frumusețea și calitatea bijuteriilor mult timp, este nevoie să acordăm atenție întreținerii lor. Curățarea cu grijă, păstrarea în condiții cât mai bune, evitarea contactului cu substanțe chimice și a purtării...

Cadouri inspirate pentru bărbații dragi din viața ta: soț, tată, frate

Cadouri inspirate pentru bărbații dragi din viața ta: soț, tată, frate

Fie că este Paștele, Crăciunul sau ziua lui, alegerea cadoului ideal pentru un bărbat se poate dovedi adesea o adevărată provocare. Acest lucru se întâmplă frecvent, deoarece gusturile bărbaților importanți din viața ta, fie că ne referim la...

Loading...