pin

Ghidul pietrelor prețioase: culori și semnificații

Autor: Andreea T.
Culori si semnificatii ale pietrelor pretioase

Încă din cele mai vechi timpuri, pietrele prețioase au fermecat și au impresionat popoare întregi, prin strălucirea și prin culorile lor spectaculoase. Au contribuit la crearea unor universuri magice, iar zeii le-au atribuit semnificații care de care mai încărcate cu mister.

 

Prin transmiterea de energie, cristalele ajută la realizarea armoniei perfecte între minte, trup și suflet și contribuie la reechilibrul emoțional, protejează, sporesc creativitatea și reduc stările de anxietate. În plus, pietrele prețioase reușesc să personalizeze foarte bine orice tip de bijuterie, oferindu-le o notă unică și transformându-le într-un accesoriu deosebit și nu este de mirare că fiecare femeie se declară captivată și îndrăgostită iremediabil de ele. Măiestria bijutierilor își spune cuvântul ori de câte ori privim aspectul deosebit al bijuteriilor cu pietre prețioase, prin geamul vitrinei pe care nu ne săturăm să o privim.

Descoperă colecția de inele din aur și brățări din aur cu pietre prețioase, disponibilă în bijuteria online Aur si Argint AEC și oferă-i femeii din viața ta și mai multe motive să zâmbească!

 

Ghidul pietrelor prețioase: Diamantul - culori și semnificații

Diamantul, simbol al dragostei eterne, este bijuteria în jurul căreia s-a format o lungă istorie și un folclor impresionant, iar credința nestrămutată în puterile acestuia face înconjurul lumii. Disponibil în nuanțe de alb, roz și chiar și negru, diamantul rămâne un simbol al perfecțiunii și am durabilității și din punct de vedere estetic, este un simbol al purității, o dovadă de finețe și de eleganță și ocupă, în continuare, locul fruntaș în rândul celor mai râvnite pietre prețioase.

 

diamantul - culori si semnificatii

 

Ghidul pietrelor prețioase: Safirul - culori și semnificații

Safirul îți găsește originile în Sri Lanka, Myanmar și Kashmir și reprezintă, în sens simbolic, o materializare a dragostei eterne și a sincerității, inspirând, în același timp, putere și curaj. Echilibrul armonios dintre culoarea îndrăzneață și rafinamentul absolut transformă safirul într-una dintre cele mai populare pietre prețioase folosite pentru inelul de logodnă și, cu cât nuanța are o transparență mai mare, cu atât piatra devine mai rară.

 

safirul - culori si semnificatii

 

Ghidul pietrelor prețioase: Rubinul - culori și semnificații

Simbol al înțelepciunii, rubinul este considerat o piatră prețioasă aducătoare de noroc și de fericire în rândul celor care o poartă, iar puterile sale vindecătoare se datorează conținutului de cupru, astfel că are o acțiune benefică și asupra sănătății.

 

Culoarea intensă a rubinului ne poartă cu gândul la marile iubiri pasionale și îl transformă într-o expresie a frumuseții și a extazului, motiv pentru care este ideal pentru decorarea bijuteriilor dăruite femeilor.

 

 rubinul - culori si semnificatii

 

Ghidul pietrelor prețioase: Ametistul - culori și semnificații

Ametistul este considerat simbol al spiritualității și al păcii interioare, iar persoanele care poartă o astfel de bijuterie prețioasă sunt ferite de anxietate și de supărări, reușind să atingă armonia și să aibă control asupra emoțiilor și asupra gândurilor.

 

Extrem de elegant și de rafinat, ametistul reprezintă expresia eleganței și poate fi purtat la orice ținută, pe care o pune în evidență de fiecare dată.

 

ametistul - culori si semnificatii

 

Ghidul pietrelor prețioase: Zirconiile - culori și semnificații

Cu străluciri intense, asemănătoare celor de diamant, zirconiile impresionează prin delicatețea și prin eleganța pietrelor ce poartă semnificații profunde, precum înțelepciune, liniște sufletească și respect. Ideale pentru înnobilarea inelelor de logodnă, zirconiile sunt considerate simbol al iubirii eterne și al unui destin împlinit.

 

zirconia zirconiu zirconii

 

 

Surse foto:

https://pixabay.com/

https://pixabay.com/

https://pixabay.com/

https://pixabay.com/

https://pixabay.com/

https://pixabay.com/

 

 

Articole similare:

Cum porți cerceii rotunzi din aur sau creolele?

Cum porți cerceii rotunzi din aur sau creolele?

Îi știi din cutia mamei cu bijuterii, din filmele anilor ′90, de la mătușa aceea ce îi purta dezinvoltă și chiar de la bunicile care îi asortau cu o tunsoare bob. Îți par cunoscute imaginile acestea? Ei bine, ele au ceva fermecător...

Lănțișor cu fir transparent: Modele și Cum îl porți?

Lănțișor cu fir transparent: Modele și Cum îl porți?

Cu siguranță ai văzut cel puțin o dată unul dintre acele coliere la baza gâtului cu fir transparent. Simplitatea lor te-a intrigat și nu ți-ai mai putut lua gândul de la ele. Ei bine, lănțișoarele cu gută au intrat în lumea modei...

Cum alegi cerceii din aur în funcție de FORMA FEȚEI?

Cum alegi cerceii din aur în funcție de FORMA FEȚEI?

Este de la sine înțeles cât de multe modele de cercei din aur găsești în magazinul nostru online. De la cercei rotunzi din aur, până la cercei lungi din aur, fiecare pereche de cercei din aur este menită să îți aducă un plus de...

Mărțișoare din aur: cum alegi un mărțișor din aur pentru cei dragi de 1 martie?

Mărțișoare din aur: cum alegi un mărțișor din aur pentru cei dragi de 1 martie?

Mărțișoarele din aur sunt la mare căutare în această perioadă. Pentru modul rafinat în care sunt lucrate, dar și pentru felul în care se păstrează în timp, mărțișoarele din aur devin adevărate dovezi de apreciere. Dar cum alegi un...

Loading...