pin

Istoria brățării: ce semnificație avea pe vremuri și sub ce tipuri o găsești azi

Autor: Andreea T.
Istoria brățării: ce semnificație avea pe vremuri și sub ce tipuri o găsești azi

Bijuteriile au avut, de-a lungul timpului, atât rolul de a înfrumuseța look-ul oricărei femei care apelează la accesorizarea unei ținute, dar și de a contura și de a manifesta personalitatea celor care le poartă. Ce ar fi o ținută impecabilă fără brățara din aur, care oferă acel plus de eleganță și feminitate?

Valoarea unei brățări din aur nu constă doar în preț, ci, mai ales, în istoria acesteia și în felul în care alegi să o porți, iar mesajul pe care îl poate transmite o astfel de bijuterie se păstrează în timp și reprezintă o investiție pe viață.
Astăzi vom povesti, în rândurile de mai jos, despre istoria brățării, despre ce semnificație avea pe vremuri această bijuterie și despre valoarea pe care o are în prezent.

 

Brățara de-a lungul istoriei. Semnificații culturale ale brățărilor

 

Încă din cele mai vechi timpuri, brățările au au fost unele dintre accesoriile menite să atragă atenția asupra încheieturii feminine și, de la Cleopatra și până la Marylin Monroe și Michelle Obama, femeile au integrat brățara în orice tip de ținută.

În funcție de perioada în care a fost purtată, brățara a cunoscut, de-a lungul anilor, semnificații și conotații diferite, astfel că, acum mai bine de 100.000 de ani, principala bijuterie cu care oamenii se accesorizau era formată din scoici, iar în epoca de piatră bijuteriile erau din cochilii de melci, dinți de animale și perle. Mai târziu, în epoca bronzului, își face apariția metalul, urmat de sticla transparentă, în perioada romanilor. Femeile romane purtau brățara între cot și umăr și cel mai răspândit tip de brățară la acea vreme era brățara șarpe.

 

2

 

În Egiptul Antic, brățara era confecționată din oase, lemn și pietre și erau considerate adevărate talismane purtătoare de noroc, fiind așezate inclusiv în veșmintele cu care erau acoperite mumiile.

 

3

 


În prezent, brățările se regăsesc sub diverse forme și materiale, dintre cele mai simple și până la cele realizate din pietre prețioase, menite să înfrumusețeze orice ținută și să le ofere doamnelor și domnișoarelor acea notă de eleganță, iar colecția de brățări din aur semnată Aur și Argint AEC cu siguranță te va cuceri.

 

4

 

Brățările în prezent. Tipuri de brățări și cum le asortezi

 

Câte preferințe, atțtea modele. Lumea bijuteriilor nu cunoaște limite și, pentru că o ținută perfectă nu înseamnă doar să alegi vestimentația care ți se potrivește, ci și accesoriile care te avantajează.
Brățările te pot face să strălucești, indiferent de ocazia cu care le porți, dacă știi să le alegi pe cele care își evidențiază trăsăturile și care îți completează ținuta.

 

Tipuri de brățări. Brățara fixă

 

În cazul în care îți dorești să aduci un plus valoare ținutei pe care o porți, accesorizeaz-o cu o brățară fixă din aur, ideală pentru o apariție casual, care exprimă eleganță și bun simț. 

 

5

 

Tipuri de brățări. Brățara mobilă


Less is more, așa că a little black dress va întoarce toate privirile și, pentru a accentua feminitatea unui asemenea look, optează pentru o brățară mobilă din aur, ideală pentru orice ocazie în care îți dorești să fii în centrul atenției, însă într-o manieră cât se poate de elegantă.

 

6

Indiferent că vorbim despre inele, despre pandantive ori despre brățări, fiecare bijuterie reprezintă o investiție pe termen lung și, atunci când o alegi, asigură-te că te reprezintă și că are o încărcătură emoțională aparte pentru tine. Accesoriile spun o poveste despre persoana care le poartă, iar fiecare bijuterie îți poate aminti, la un moment dat, de o persoană dragă din viața ta sau de anumite momente emoționante pe care le-ai trăit, cândva.

Articole similare:

Brățări cu stil: cum le asortezi cu ținuta - sfaturi și trucuri utile

Brățări cu stil: cum le asortezi cu ținuta - sfaturi și trucuri utile

Brățările, la fel ca toate celelalte accesorii, au rolul de a scoate din anonimat orice ținută, fie ea și anostă. Totul depinde de cum știm să le alegem și cât de mult se potrivesc stilului nostru, pentru că, în aceeași măsură, brățările...

Piatra de Ametist: Proprietăți, Beneficii și Semnificații pentru Ametist

Piatra de Ametist: Proprietăți, Beneficii și Semnificații pentru Ametist

Despre ametist se spun multe. Dar legenda ametistului pornește încă din Grecia Antică, de unde îi vine și denumirea. Amethystos face referire la intoxicat , plecând de la credința că piatra și-a protejat purtătorul de viciul lui...

Reguli de accesorizare pentru ținute business-casual

Reguli de accesorizare pentru ținute business-casual

Ținuta business-casual pentru femei nu se demodează niciodată. Ba mai mult, cu fiecare nou trend, capătă și mai mult stil, dacă știi să îi adaugi bijuteriile potrivite când o asortezi. Altfel spus, accesoriile conferă personalitate și accente...

Bijuteriile și prima zi de munca la un nou job: cum le porți și cum le alegi, astfel încât sa faci o impresie plăcută

Bijuteriile și prima zi de munca la un nou job: cum le porți și cum le alegi, astfel încât sa faci o impresie plăcută

Prima zi la un job nou se poate dovedi a fi foarte stresantă și cu o încărcătură emoțională puternică. Dar să privim partea bună a paharului: ai trecut de toate testările și interviurile și, în sfârșit, ai obținut postul la care visai....

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

Loading...