pin

Top 5 pietre prețioase pentru inele de logodnă: de ce aspect trebuie să ții cont, ca să o alegi pe cea perfectă

Autor: Andreea T.
Top 5 pietre prețioase pentru inele de logodnă: de ce aspect trebuie să ții cont, ca să o alegi pe cea perfectă

Toate reprezentantele sexului frumos sunt de acord cu afirmația conform căreia diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei, însă să nu uităm de celelalte pietre prețioase, care nu sunt deloc puține la număr și care îți pot înfrumuseța inelul de logodnă într-un mod cu totul deosebit. În plus, pietrele prețioase sunt disponibile într-o largă varietate de culori, fiecare cu semnificația sa, iar asta va transforma inelul de logodnă într-o bijuterie unică.

 

Mai, jos, am făcut un top 5 pietre prețioase pentru inelul de logodnă și, după ce descoperi care ți se potrivește cel mai bine, te invităm și pe pagina noastră de Instagram, unde promitem să îți cucerim privirea cu modele spectaculoase de inele de logodnă.

 

Cele mai frumoase pietre prețioase pentru inelul de logodnă

 

Fiecare piatră prețioasă este unică, are o nuanță deosebită și ascunde o poveste, iar alegerea ei îți poate personaliza inelul de logodnă în cel mai frumos și sincer mod.

 

Cele mai frumoase pietre prețioase pentru inelul de logodnă: Diamantul

 

Diamantul este cea mai veche piatră prețioasă, fiind folosit atât în scop decorativ, pentru înfrumusețarea unui loc, dar este considerat cea mai grea materie primă de pe Pământ. Diamantele au fost și vor rămâne cele mai elegante pietre prețioase, iar piatra învăluită în mister înfrumusețează simbolul iubirii dintre îndrăgostiți.

 

 Diamant

 

 

Cele mai frumoase pietre prețioase pentru inelul de logodnă: Smaraldul

 

Smaraldul este o piatră prețioasă care simbolizează succesul în dragoste, iar culoarea de un verde puternic, viu, fascinează oamenii încă din cele mai vechi timpuri, devenind piatra favorită a Cleopatrei, în timp ce, în Egiptul Antic, era considerată piatra care oferă viață veșnică.

 

Cele mai frumoase pietre prețioase pentru inelul de logodnă: Rubinul

 

Alături de diamant, safir și smarald, rubinul este considerată una dintre cele mai frumoase pietre prețioase, iar piatra cunoscută și sub denumirea de  “sângele porumbeilor” simbolizează iubirea adevărată și pasiunea dintre doi îndrăgostiți.

 

 Rubin

 

Cele mai frumoase pietre prețioase pentru inelul de logodnă: Safirul

 

Reprezentant al fidelității și al dragostei pure, safirul, disponibil în diferite nuanțe, simbolizează loialitatea în cuplu și onestitatea și este piatra care a însoțit inelul de logodnă primit de către Prințesa Diana de la Prințul Charles.

 

Cele mai frumoase pietre prețioase pentru inelul de logodnă: Taafeiteitul

 

Taafeiteitul este un mineral extrem de rar și de o frumusețe izbitoare și face parte din categoria celor mai rare pietre prețioase și, de obicei, se găsește în Sri Lanka și în Tanzania.

 

Cum alegi piatra potrivită pentru inelul de logodnă

 

Arată-i iubitei tale cât de bine o cunoști și oferă-i un unel care să se potrivească exact pe deget, de parcă și l-ar fi ales singură. Expresia de pe chipul ei va merita toate eforturile, îți promitem! Dar care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi modelul de inel de logodnă perfect?

 

În primul rând, după ce ai ales piatra prețioasă care o reprezintă cel mai bine, asigură-te că contura este cea potrivită. Mai exact, locul în care stă fixată piatra este extrem de important, iar rolul monturii este acela de a asigura stabilitate. Recomandarea noastră este să alegi montura cu patru gheruțe, pentru că este extrem de sigură și de discretă.

 

Apoi, ai de ales metalul din care este fabricat inelul de logodnă. Ai de ales între aur alb, aur galben, aur roz și aur verde, iar puritatea metalului se măsoară în karate. Desigur, poți opta pentru platină, care este nu doar un metal rezistent, ci și unul elegant. Indiferent de alegere, mare atenție: metalul trebuie să armonizeze cu piatra prețioasă aleasă!

 

Atunci când  vine vorba despre măsura potrivită pentru inelul de logodnă, nu îți permiți să greșești, așa că cel mai indicat este să împrumuți un inel obișnuit pe care partenera ta îl poartă și să îl folosești drept model. Specialiștii din magazin vor ști de îndată care este măsura potrivită pentru inelul de logodnă pe care urmează să-l dăruiești. 

Articole similare:

Ce trebuie să știi despre bijuteriile din aur pentru copii pe care i le oferi puiului tău?

Ce trebuie să știi despre bijuteriile din aur pentru copii pe care i le oferi puiului tău?

Fie că ești în căutarea unui cadou de botez, unul pentru aniversare sau, pur și simplu, vrei să îi oferi celui mic o amintire neprețuită, există o bijuterie din aur pentru fiecare ocazie. Iubirea pe care i-o porți te va face să alegi o bijuterie...

Bijuteriile și 5 mituri pe care nu le știai despre ele

Bijuteriile și 5 mituri pe care nu le știai despre ele

Bijuteriile sunt pe cât de frumoase, pe atât de controversate. De-a lungul timpului au cunoscut nu doar modele care le-au făcut celebre, ci și o serie de semnificații, mai mult sau mai puțin adevărate. Fie că vorbim de bijuterii din aur, argint sau din...

Modele de inele pentru degete groase. Ce trebuie să știi când le alegi?

Modele de inele pentru degete groase. Ce trebuie să știi când le alegi?

Degete groase sau subțiri? Ei bine, acesta este un aspect important pe care să îl iei în calcul atunci când îți alegi inelele. De ce? Pentru că un inel ales în funcție de trăsăturile tale are puterea să strălucească așa cum nu...

Bijuterii filigran din aur: ce sunt și cum să le asortezi?

Bijuterii filigran din aur: ce sunt și cum să le asortezi?

Când vine vorba de bijuterii din aur găsești o gamă uluitoare de modele din care să alegi. De-a lungul timpului, bijuteriile din aur au cunoscut o varietate de stiluri. Altfel spus, fiecare epocă sau trend a marcat evoluția colecțiilor de bijuterii din...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

Loading...