pin

Turcoaz (piatra semiprețioasă): Proprietăți, Semnificație și Cum Să o Porți

Turcoaz (piatra semiprețioasă): Proprietăți, Semnificație și Cum Să o Porți

Cunoscută și sub denumirea de Peruzea, piatra de turcoaz se numără printre cele mai vechi pietre semiprețioase a căror valoare a fost recunoscută. Turcoazul este o piatră populară, care și-a făcut loc în multe culturi. Spre exemplu, în Orientul Mijlociu, turcoazul a devenit piatra națională a statului Iran. Poporul tibetan îl numește piatra cerului și, demult, turcoazul a reprezentat o monedă de schimb. Mai mult, singura culoare oficială denumită după piatra semiprețioasă este turcoazul. 

 

Proprietăți ale pietrei de turcoaz

 

La fel ca orice piatră prețioasă, turcoazul încântă prin culoare. Nuanța superbă de albastru poate căpăta reflexii verzui ce amintesc de energia apei și culoarea mării. Turcoazul este o piatră semiprețioasă cu o culoare opacă. Adesea, pe suprafața pietrei, pot fi observate nervuri de culoare maronie care creează modele deosebite. 

Planetele Jupiter, Neptun și Venus guvernează acest cristal. Zodiacal, turcoazul este piatra norocoasă a scorpionilor, săgetătorilor și peștilor. Datorită aspectului, acesta are drept elemente semnificative lemnul și metalul. 

De asemenea, piatra de turcoaz își are originile în țări precum Egipt, Maroc, Afganistan, China, SUA, Peru sau Rusia. Primele pietre de turcoaz datează din anul 6000 î.Hr. și au fost găsite în apropierea Peninsulei Sinai, Egipt.

 

Semnificații pentru turcoaz

 

Această piatră semiprețioasă deschide un tărâm magic al semnificațiilor. Din cele mai vechi timpuri, turcoazul a fost punctul de plecare a unor legende. Persanii credeau că această piatră simbolizează oasele celor care au murit din dragoste. Aztecii vedeau în turcoaz lacrimile zeilor. 

Astăzi, turcoazul este ales drept element decorativ în case, deoarece acesta aduce pace, calm și activează energiile pozitive din încăpere. În plus, turcoazul are și proprietăți vindecătoare. Cei care îl poartă vor fi feriți de afecțiuni ale sistemului digestiv și imunitate scăzută. În plan spiritual, această piatră dezvoltă intuiția, oferă libertate de exprimare și unește energiile feminine cu cele masculine. Turcoazul ajuta și în meditație, pentru că facilitează conectare la lumea spirituală. 

Fiind conectat cu chakra gâtului, cristalul de turcoaz încurajează verbalizarea adevărurilor și a intențiilor.

 

Citește și Cum să porți bijuterii din aur cu perle? 

 

Cum porți piatra de turcoaz? 

 

Având o culoare vibrantă, turcoazul poate deveni accesoriul preferat. Asortat la ținute casual, în culori neutre, acesta va ieși în evidență și îți va accentua personalitatea. De asemenea, există o multitudine de brățări cu șnur și turcoaz care îți vor transmite din farmecul acestei pietre. Cristalul poate fi purtat atât la ținute de seară, cât și de zi. Un inel cu piatră semiprețioasă va completa rochia de seară. Pentru zi, cămășile albe și colierele cu turcoaz nu dau niciodată greș.

Articole similare:

Ce brățări se poartă în 2019

Ce brățări se poartă în 2019

Într-o lume dominată de trenduri, bijuteriile reprezintă elementul indispensabil pentru a crea o tinută elegantă și rafinată, în orice moment al zilei și sunt folosite atât ca accesoriu de înfrumusețare, dar și ca modalitate de impunere...

Idei de cadouri pentru Ziua Copilului

Idei de cadouri pentru Ziua Copilului

Ce prilej mai bun pentru a sărbători copilăria, dacă nu Ziua Copilului? 1 iunie este o zi specială pentru orice vârstă -  adulții sărbătoresc copiii, îi pregătesc pentru un viitor fericit și plin de succes și își amintesc cu nostalgie...

Despre diamante: detalii mai puțin cunoscute

Despre diamante: detalii mai puțin cunoscute

De ce sunt diamantele atât de apreciate? Pentru că fiecare este unic, iar acest lucru este dat de „harta” celor patru caracteristici. Fiecare diamant are o tăietură specifică, o culoare și anumite imperfecțiuni care îl fac să...

 Cerceii pentru copii: când e momentul potrivit să îi poarte și cum îi alegi

Cerceii pentru copii: când e momentul potrivit să îi poarte și cum îi alegi

Ești în căutarea unei perechi deosebite de cercei pentru fetița ta? Prima bijuterie primită de cea mică este un adevărat simbol, care o va însoți de-a lungul anilor și care îi va aminti de iubirea necondiționată pe care voi, părinții, i-o...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

Loading...