pin

Turcoaz (piatra semiprețioasă): Proprietăți, Semnificație și Cum Să o Porți

Turcoaz (piatra semiprețioasă): Proprietăți, Semnificație și Cum Să o Porți

Cunoscută și sub denumirea de Peruzea, piatra de turcoaz se numără printre cele mai vechi pietre semiprețioase a căror valoare a fost recunoscută. Turcoazul este o piatră populară, care și-a făcut loc în multe culturi. Spre exemplu, în Orientul Mijlociu, turcoazul a devenit piatra națională a statului Iran. Poporul tibetan îl numește piatra cerului și, demult, turcoazul a reprezentat o monedă de schimb. Mai mult, singura culoare oficială denumită după piatra semiprețioasă este turcoazul. 

 

Proprietăți ale pietrei de turcoaz

 

La fel ca orice piatră prețioasă, turcoazul încântă prin culoare. Nuanța superbă de albastru poate căpăta reflexii verzui ce amintesc de energia apei și culoarea mării. Turcoazul este o piatră semiprețioasă cu o culoare opacă. Adesea, pe suprafața pietrei, pot fi observate nervuri de culoare maronie care creează modele deosebite. 

Planetele Jupiter, Neptun și Venus guvernează acest cristal. Zodiacal, turcoazul este piatra norocoasă a scorpionilor, săgetătorilor și peștilor. Datorită aspectului, acesta are drept elemente semnificative lemnul și metalul. 

De asemenea, piatra de turcoaz își are originile în țări precum Egipt, Maroc, Afganistan, China, SUA, Peru sau Rusia. Primele pietre de turcoaz datează din anul 6000 î.Hr. și au fost găsite în apropierea Peninsulei Sinai, Egipt.

 

Semnificații pentru turcoaz

 

Această piatră semiprețioasă deschide un tărâm magic al semnificațiilor. Din cele mai vechi timpuri, turcoazul a fost punctul de plecare a unor legende. Persanii credeau că această piatră simbolizează oasele celor care au murit din dragoste. Aztecii vedeau în turcoaz lacrimile zeilor. 

Astăzi, turcoazul este ales drept element decorativ în case, deoarece acesta aduce pace, calm și activează energiile pozitive din încăpere. În plus, turcoazul are și proprietăți vindecătoare. Cei care îl poartă vor fi feriți de afecțiuni ale sistemului digestiv și imunitate scăzută. În plan spiritual, această piatră dezvoltă intuiția, oferă libertate de exprimare și unește energiile feminine cu cele masculine. Turcoazul ajuta și în meditație, pentru că facilitează conectare la lumea spirituală. 

Fiind conectat cu chakra gâtului, cristalul de turcoaz încurajează verbalizarea adevărurilor și a intențiilor.

 

Citește și Cum să porți bijuterii din aur cu perle? 

 

Cum porți piatra de turcoaz? 

 

Având o culoare vibrantă, turcoazul poate deveni accesoriul preferat. Asortat la ținute casual, în culori neutre, acesta va ieși în evidență și îți va accentua personalitatea. De asemenea, există o multitudine de brățări cu șnur și turcoaz care îți vor transmite din farmecul acestei pietre. Cristalul poate fi purtat atât la ținute de seară, cât și de zi. Un inel cu piatră semiprețioasă va completa rochia de seară. Pentru zi, cămășile albe și colierele cu turcoaz nu dau niciodată greș.

Articole similare:

Peach Fuzz: Culoarea anului 2024 și cum o accesorizezi?

Peach Fuzz: Culoarea anului 2024 și cum o accesorizezi?

Peach Fuzz este culoarea anului 2024 și vine cu o serie trenduri de accesorizare. Pe care neapărat trebuie să le cunoști, dacă vrei să întorci toate privirile.   Ce bijuterii porți la ținutele în nuanța Peach Fuzz, cum te definește...

GHID: Cum să alegi bijuterii din aur cadou pentru copii de 1 Iunie?

GHID: Cum să alegi bijuterii din aur cadou pentru copii de 1 Iunie?

E o lume colorată în care vei găsi numai… bijuterii din aur pentru copii. Ziua celor care ne aduc zâmbetul pe buze mereu se apropie. 1 Iunie este ocazia perfectă să îi oferi copilului tău un cadou atemporal din AUR 14K sub forma unei...

Trenduri de accesorizare în 2021: cu ce să îți completezi colecția de bijuterii

Trenduri de accesorizare în 2021: cu ce să îți completezi colecția de bijuterii

2021 este despre forme îndrăznețe, strălucire, culoare și îndrăzneală. Este anul în care bijuteriile statement își intră pe de-a-ntregul în drepturi și, așa cum hainele au un impact asupra modului în care te simți de-a...

Aur de 14K vs. 18K - Care este diferența?

Aur de 14K vs. 18K - Care este diferența?

A oferi o bijuterie cuiva drag înseamnă a-i dărui și o amintire, pentru că bijuteriile marchează momente importante din viață: fetița primește cerceii la botez, iubita primește inelul de logodnă de la partenerul ei, verighetele simbolizează unirea...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

WhatsApp
Loading...