Bijuteriile și 5 mituri pe care nu le știai despre ele

Bijuteriile sunt pe cât de frumoase, pe atât de controversate. De-a lungul timpului au cunoscut nu doar modele care le-au făcut celebre, ci și o serie de semnificații, mai mult sau mai puțin adevărate. Fie că vorbim de bijuterii din aur, argint sau din alte metale prețioase, cu sau fără pietre prețioase, există câteva mituri care le-au marcat istoria. Curioși să știți care sunt cele 5 mituri despre bijuterii? Vă spunem degrabă!
Tipuri de aur: galben, alb și roz
Bijuteriile din aur sunt și vor rămâne un tipar în colecția fiecărei femei. Auzim tot mai des despre aurul galben, roz sau alb că ar fi tipuri diferite ale acestui metal prețios. În realitate, aurul are o singură culoare: galben. Variațiile de culoare care apar se datorează combinării aurului galben cu alte metale precum argint sau platină.
Opalul aduce ghinion?
Nici pe departe. Faptul că opalul poartă ghinion este doar o superstiție care a luat naștere în epoca victoriană. Când exploatarea sa de către britanici a luat amploare, francezii au decis că este momentul să lanseze acest mit pentru a-i minimiza valoarea. Poartă în continuare cu mândrie bijuteriile cu opal! Iar dacă încă nu le-ai descoperit frumusețea, te invităm să arunci o privire aici.
Diamantele sunt cele mai rare pietre prețioase
Este adevărat că diamantele se găsesc în locuri greu accesibile. De aceea, sunt atât de greu de extras și considerate a fi cele mai rare pietre. Prețul lor este pe măsură și se spune că aduc bunăstare în familie dacă alegi o verigheta cu diamante. Dar vei rămâne surprinsă când vei afla că, de fapt, painite este piatra cel mai greu de procurat.
Tot despre diamante ai auzit, cu siguranță, că sunt indestructibile, că nu pot fi zgâriate sau sparte. Ei bine, nu e chiar așa. Deși procesul de modelare a lor este unul dificil, să îl spargi cu un ciocan ar fi mai ușor decât ai putea crede.
Perlele și miturile lor
Sublime prin înfățișarea lor cu un luciu de sidef greu de uitat, bijuteriile cu perle sunt poate printre cele mai râvnite. În ciuda acestui fapt, se crede că, purtate în ziua nunții aduc ghinion. Desigur, acesta este doar un mit. Fiecare mireasă are dreptul să poarte orice o face fericită în ziua cea mare. De asemenea, perlele nu provin doar de la stridii. Spre exemplu, perla de abalone, albastră sau violet, provine de la o specia de moluște numită Haliotis Iris.
Citește și Cum să porți bijuterii din aur cu perle?
Safirele sunt doar albastre
Cum te așteptai, aceasta este doar o supoziție. Safirele se găsesc într-o gamă largă de culori, de la albastru la galben, portocaliu, roz sau verde. Deși rubinul este supranumit safirul roșu, cercetorii nu sunt încă hotărâți unde se delimitează gama safirelor roz de cele roșii.
Articole similare:
GHID: Cum să alegi bijuterii din aur cadou pentru copii de 1 Iunie?
E o lume colorată în care vei găsi numai… bijuterii din aur pentru copii. Ziua celor care ne aduc zâmbetul pe buze mereu se apropie. 1 Iunie este ocazia perfectă să îi oferi copilului tău un cadou atemporal din AUR 14K sub forma unei...
Cum alegi bijuteriile în funcție de culoarea ochilor? Sfaturi de accesorizare
Te-ai gândit vreodată că poți să îți alegi bijuteriile în funcție de culoarea ochilor? Iar astfel să dai startul unui nou trend prin care să evidențiezi bijuteriile, cât și culoarea ochilor. Ai putea crede că e simplu. ...
Idei pentru petrecerea burlacitelor - cum sa faci alegeri inspirate
O petrecere a burlăcițelor este, cu siguranță, un moment deosebit în viața unei femei, așa că ar fi bine ca evenimentul să fie o poveste de succes, atât pentru gazdă, cât și pentru invitatele ei. Locația aleasă, tematica,...
3 motive pentru care să oferi cadou bijuterii din aur
Știm. E greu să oferi un cadou care să îi surprindă pe cei dragi. Sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, de la persoana căreia îi oferi cadoul până la lucrurile care îi plac și ocazia cu care îi este...