pin

Ghid de alegere a cerceilor: tipuri, materiale și modele populare

Autor: Adriana T.
Ghid de alegere a cerceilor

Delicate sau masive, cu pietre prețioase sau simple, bijuteriile condimentează orice ținută, subliniază feminitatea și trăsăturile și reflectă personalitatea femeilor care aleg să le poarte cu diferite ocazii.

 

Printre cele mai îndrăgite și versatile accesorii se numără cerceii, iar completarea look-ului cu perechea potrivită de cercei va adăuga eleganță și va transforma o ținută obișnuită într-una desprinsă, parcă, din revistele de modă.

 

Despre cum alegem cerceii în funcție de forma feței, despre tipurile de cercei și despre cum alegem cerceii în funcție de ocazie vom povesti în rândurile de mai jos, astfel încât să știi care sunt cele mai potrivite modele pentru tine și cum să le transformi în atuul principal al unei vestimentații perfecte.

 

Cum alegi cerceii în funcție de forma feței

 

Atunci când vine vorba despre crearea outfit-ului perfect, cerceii reprezintă o piesă cheie și, tocmai de aceea, trebuie să acorzi importanță alegerii formei care îți avantajează întocmai fizionomia, dar și personalitatea. Fiecare persoană are o formă diferită a feței, astfel că este important să știi care sunt modelele care ți se potrivesc și pe care să le eviți.

  cum alegi cerceii in functie de forma fetei

 

Cercei pentru forma rotundă a feței

 

Cea mai potrivită alegere pentru această trăsătură o reprezintă cerceii lungi sau aceia în formă de lacrimă, astfel încât să se creeze un efect alungit, suplu al feței. De asemenea, sunt potriviți și cerceii pătrați, urmați de modelele rectangulare.

 

Cercei pentru forma ovală a feței

 

Posesoarele acestei trăsături ar trebui să se considere norocoase, pentru că forma feței le permite să poarte orice model de cercei, de la cerceii clasici cu șurub, până la cerceii extravaganți, tip candelabru.

 

cercei pentru forma ovala a fetei

 

Cercei pentru forma pătrată a feței

 

Pentru persoanele cu fața pătrată, ideali sunt cerceii cu linii delicate, curbate, în formă de lacrimă, care redau un efect de alungire, dar si modelele rotunde, care îndulcesc linia feței.

 

Cercei pentru fața în formă de inimă

 

Liniile lungi și curbate li se potrivesc cel mai bine persoanelor cu fața în formă de inimă, iar cel mai recomandat model de cercei este acela tip candelabru, urmat de forma tip lacrimă.

 

Cercei pentru forma dreptunghiulară a feței

 

Modelul potrivit pentru forma dreptunghiulară a feței este acela care accentuează pomeții, astfel că recomandăm alegerea unor cercei rotunzi sau a unui model tip lacrimă. Aceștia îmbracă armonios lobul urechii și oferă un efect de suplețe.

 

Cercei pentru forma de diamant a feței

 

Pentru fața cu pomeți puternic accentuați și o bărbie ascuțită sunt potriviți cerceii rotunzi, urmați de formele subțiri, care alungesc linia acestora.

 

Tipuri de cercei

Cerceii sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai îndrăgite bijuterii de către reprezentantele sexului frumos și, câte trăsături, atâtea modele.

Dacă, mai sus, povesteam despre cele mai potrivite modele de cercei, în funcție de forma feței, iată care sunt principalele tipuri de cercei, iar dacă există un model care îți face cu ochiul, la Aur și Argint AEC găsești o gamă variată.

 

Cercei creole

 cercei creole

 

Cercei cu lanț

 cercei cu lant 

 

Cercei cu pandantiv

 cercei cu pandantiv

 

Cercei lacrimă

 cercei lacrima

 

Cercei lungi

 cercei lungi

 

Cercei cu șurub

 cercei cu surub

Cercei cu tortițe

 cercei din aur cu tortite

 

Cum alegi cerceii în funcție de ocazie

Alegerea cerceilor pentru a completa o ținută trebuie să respecte câteva reguli de bază, luând în considerare anumite aspecte, iar primul dintre ele este să alegi perechea de cercei în funcție de ocazia cu care îi vei purta și de vestimentație - petrecere cocktail, zi de zi, la birou, nuntă sau aniversare - pentru că aceștia sunt un accesoriu primordial. Așa cum rochia purtată ne pune atuurile în evidență, la fel și cerceii trebuie să ne completeze stilul și să sublinieze cele mai atrăgătoare trăsături fizice. Cum alegem, așadar, cerceii de ocazie?

 

În primul rând, așa cum subliniam și mai sus, este important să luăm în considerare evenimentul la care vom participa. Și ce pereche este mai potrivită pentru un eveniment public, dacă nu una mare și strălucitoare, care să completeze rochia aceea minunată de seară? Dacă evenimentul este unul restrâns sau, mai degrabă, discutăm despre o cină festivă, este indicat să alegem cercei discreți și eleganți, al căror scop să  fie acela de a ne sublinia feminitatea.

 

Pentru ținutele de zi cu zi, office, este important să respectăm regulile de profesionalism și să optăm pentru cercei tip șurub, cu decorațiuni cât mai discrete.

 

În cazul ieșirilor cu prietenii, putem adopta un stil lejer, ușor hippie și îndrăzneț.

 cercei din aur dreamcatcher 

Pentru cea mai fericită zi din viața ta, ziua nunții, alege o pereche de cercei cu aspect nobiliar, care îți va încadra suplețea gâtului și care va scoate în evidență delicatețea umerilor. Potriviți pentru această zi sunt și cerceii lungi, urmați de cerceii cu perle, pentru un aer boem, de prințesă, iar pentru un aspect senzual, poți opta pentru cercei lungi, cu pietre semiprețioase.

 cercei din aur mireasa

 

Indiferent de alegerea pe care o faci, păstrează-ți propriul stil, atunci când vine vorba despre bijuteriile pe care le porți, ținând cont de fizionomie și de propria personalitate.

 

Surse foto:

 

https://www.piqsels.com/

https://www.piqsels.com/

https://www.piqsels.com/

https://www.aursiargintaec.ro/

https://www.aursiargintaec.ro/

https://www.aursiargintaec.ro/

https://www.aursiargintaec.ro/

https://www.aursiargintaec.ro/

https://www.aursiargintaec.ro/

https://www.aursiargintaec.ro/

https://www.aursiargintaec.ro/

https://www.piqsels.com/

 

Articole similare:

Cum să porți bijuterii de aur care ți se potrivesc zi de zi? 5 trucuri pe care trebuie să le știi

Cum să porți bijuterii de aur care ți se potrivesc zi de zi? 5 trucuri pe care trebuie să le știi

Am spus-o de nenumărate ori: bijuteriile din aur alb, galben sau roz sunt o investiție pe termen lung. Atunci când cumperi o pereche de cercei de aur așteaptă-te să te atașezi emoțional, iremediabil, de ei. La fel și atunci când primești cadou o...

Bijuterii filigran din aur: ce sunt și cum să le asortezi?

Bijuterii filigran din aur: ce sunt și cum să le asortezi?

Când vine vorba de bijuterii din aur găsești o gamă uluitoare de modele din care să alegi. De-a lungul timpului, bijuteriile din aur au cunoscut o varietate de stiluri. Altfel spus, fiecare epocă sau trend a marcat evoluția colecțiilor de bijuterii din...

5 lucruri la care să fii atentă când comanzi bijuterii online

5 lucruri la care să fii atentă când comanzi bijuterii online

Perioada pandemiei și a restricțiilor ne-a făcut să apreciem din ce în ce mai mult shoppingul online. Online, totul e mai simplu. Doar alegi produsele pe care ți le dorești și îți vin la ușă. Dar să comanzi bijuterii online poate fi o...

10 lucruri pe care nu le știai despre bijuteriile de aur din colecțiile AEC

10 lucruri pe care nu le știai despre bijuteriile de aur din colecțiile AEC

Oriunde dai click pe site ți se dezvăluie modele inedite din colecțiile de bijuterii de aur AEC. Cercei de aur, inele de aur cu charm, lănțișoare cu pandantive de aur sau bijuterii gravabile de aur sunt doar câteva dintre categoriile care îți vor...

Loading...