pin

Piatra de Ametist: Proprietăți, Beneficii și Semnificații pentru Ametist

Piatra de Ametist: Proprietăți, Beneficii și Semnificații pentru Ametist

Despre ametist se spun multe. Dar legenda ametistului pornește încă din Grecia Antică, de unde îi vine și denumirea. Amethystos face referire la intoxicat, plecând de la credința că piatra și-a protejat purtătorul de viciul lui Dionis, zeul vinului și al viței-de-vie. Din aceleași considerente, grecii purtau această piatră semiprețioasă sau sculptau vase din care beau. 

Piatra de ametist este considerată un cristal protector. Culoarea ametistului este una regală. Această piatră semiprețioasă se găsește în nuanțe splendide de mov, de la lila la purpuriu și magenta. Avându-și originile în țări precum Africa, Mexic, Brazilia sau Spania, ametistul a fost folosit până în prezent atât pentru proprietățile sale, cât și pentru făurirea bijuteriilor.

 

Proprietățile și beneficiile ametistului 

 

Piatra ametist are numeroase beneficii pentru corp, minte și spirit. Spre exemplu, egiptenii antici credeau că puterea ametistului îi va proteja în viața de apoi. Astăzi, această piatră prețioasă mov este folosită pentru următoarele beneficii și proprietăți: 

  • Ametistul ameliorează stările de stres și irascibilitate. Alungă frica, anxietatea, furia și reechilibrează spiritul prin calm. 

  • Efectele asupra spiritului sunt incontestabile, deoarece cristalul activează intuiția și abilitățile psihice.

  • În raport cu societatea, dar și cu sinele, ametistul are puterea de a combate atitudinile exagerate sau viciile. Acest lucru se produce deoarece ametistul sporește conștientizarea și concentrarea

  • Dacă te confrunți cu probleme de insomnie, poartă o bijuterie cu ametist. Mai mult, piatra te va ajuta să înțelegi mai bine visele. 

  • Ametistul are efecte și asupra sistemului endocrin. Cristalul mov ajută la producția hormonilor. De asemenea, are efecte benefice asupra sistemului imunitar și respirator, dacă te confrunți adesea cu boli de plămâni.

 

beautiful-amethyst-crystals-round-rose-quartz-stone-with-dry-lavender-bouquet-magic-amulets

 

Semnificațiile ametistului 

 

Se spune despre ametist că este piatra celor născuți în luna februarie, fiind asociată cu zodia Vărsător. Această variantă de cuarț mov sugerează putere, bogăție și regalitate. Tocmai de aceea, este reprezentativă pentru casa regală britanică de sute de ani. Și poporul rus a decorat coroanele suveranilor cu ametist. Însăși Ecaterina cea Mare aprecia cristalul mov și a cerut ca toate obiectele sale personale să fie încrustate cu ametist. Dacă în creștinism intensitatea culorii ametistului este asociată cu patimile și durerea lui Hristos la răstignire, episcopii catolici obișnuiau să poarte piatra de culoare mov pentru a-i proteja de viciul beției. Pe de altă parte, budiștii tibetani folosesc mărgele din ametist în timpul meditației. 

 

Bijuterii cu ametist 

 

Pe lângă beneficiile sale, ametistul este iubit și pentru bijuteriile pe care le învăluie într-un farmec regal. Inele cu ametist, coliere sau brățări cu ametist fac parte din colecțiile doamnelor și domnișoarelor pentru care rafinamentul și eleganța sunt cărți de vizită. Folosit, în general, în bijuterii statement, culoarea ametistului reușește să cucerească orice purtătoare. Bijuteriile cu ametist se asortează adesea cu ținute de seară, classy, office și chiar gotice, pentru un stil excentric.

Articole similare:

Inel de logodnă din AUR 14K: Stiluri și Cum îl alegi pe cel potrivit?

Inel de logodnă din AUR 14K: Stiluri și Cum îl alegi pe cel potrivit?

Emoțiile au atins punctul maxim! Altfel nu ai fi fost acum aici. Amândoi știți că a venit momentul să îi oferi inelul de logodnă, iar ce vă leagă e incontestabil. Doar o dragoste mare putea să te facă să te gândești la un inel de logodnă...

Lănțișoare de aur cu nume: Tipuri de Lănțișoare Personalizate și Cum Să le Porți?

Lănțișoare de aur cu nume: Tipuri de Lănțișoare Personalizate și Cum Să le Porți?

Dacă nu te numeri printre cele care au avut de mici lănțișoare din aur cu nume , timpul nu e pierdut. Moda lănțișoarelor din aur cu nume este încă în trend. Mai ales acum când există atât de multe modele de lanțișoare din aur cu...

Lănțișor cu fir transparent: Modele și Cum îl porți?

Lănțișor cu fir transparent: Modele și Cum îl porți?

Cu siguranță ai văzut cel puțin o dată unul dintre acele coliere la baza gâtului cu fir transparent. Simplitatea lor te-a intrigat și nu ți-ai mai putut lua gândul de la ele. Ei bine, lănțișoarele cu gută au intrat în lumea modei...

Medalioane din aur 14k cu zodii: Descoperă cum să-ți personalizezi stilul cu semnele astrologice

Medalioane din aur 14k cu zodii: Descoperă cum să-ți personalizezi stilul cu semnele astrologice

Medalioanele cu zodii își au originile cu mii de ani în urmă. Babilonienii au început să studieze și să cartografieze constelațiile în jurul anului 4000 î.Hr, stabilind cele 12 semne ale zodiacului. Timpul a trecut și tot mai multe...

produse recomandate

Daca ai nevoie de un cadou pentru persoana iubita si nu stii ce sa alegi, lasa-te inspirat de cele mai cautate bijuterii de pe site-ul nostru. Fie ca este vorba de inele de logodna, cercei, bratari, pandantive, lanturi, brose, butoni, ace de cravata, ceasuri, coliere, seturi, te poti baza pe Aur si Argint AEC.

Loading...